LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

58 άτομα στο κύκλωμα με τα ναρκωτικά, 7 αστυνομικοί

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 58 άτομα, από τα οποία 51 είναι ιδιώτες και 7 αστυνομικοί (3 Αξιωματικοί, 3 Αρχιφύλακες και 1 Υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, του Αγρινίου και των Γιαννιτσών. Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης σε .........



περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και του Αγρινίου, 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (23 ημεδαποί και 6 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί, ενώ αναζητούνται άλλα 9 μέλη.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί ναρκωτικών, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της υπόθαλψης εγκληματία και του νόμου περί όπλων. Επίσης, με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται άλλα 5 μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονται έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της Χώρας.

 Η δικογραφία περιλαμβάνει και τους υπολοίπους 14 εμπλεκομένους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και  άλλοι 4 αστυνομικοί. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική  οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2011, έχοντας ως «εγκέφαλους» τρεις υπηκόους Αλβανίας, ενώ διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή και συνολικό σχεδιασμό. Η εγκληματική οργάνωση είχε επιπλέον διαρκή δράση, με προκαθορισμένους ρόλους για τα μέλη της, τα οποία στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητά τους λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης.

 Σκοπός της οργάνωσης ήταν η εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην εγχώρια επικράτεια. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση διακίνησε το τελευταίο έτος, τουλάχιστον 400 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνης   και ένα κιλό κοκαΐνης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά πόσα, για τα οποία διερευνάται η περαιτέρω διάθεση τους.

 Οι αστυνομικοί, μέλη - συνεργοί της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, κατά περίπτωση, παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες και υλικά μέσα στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυπταν τη δράση της, με σκοπό την διευκόλυνση και υποβοήθησή των παρανόμων δραστηριοτήτων της. Επίσης σε διάφορες περιπτώσεις αστυνομικοί της οργάνωσης ενημέρωναν ψευδώς Εισαγγελικές Αρχές για υποτιθέμενη συνδρομή  μελών του κυκλώματος σε συλλήψεις ατόμων που διακινούσαν ή κατείχαν ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να επωφελούνται προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ περίπου, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών Τρία πιστόλια Ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο Ένα πιστόλι κρότου Πλήθος φυσιγγίων Ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο Πληθώρα κινητών τηλεφώνων Βιβλιάρια Τραπεζικών Ιδρυμάτων, καθώς επίσης και συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών Επίσης, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης επιχείρησης, συνελήφθησαν 6 ημεδαποί για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

 Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων μελών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου