LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μηνυτήρια αναφορά και ΕΔΕ

Εντολή να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση της απόπειρας απάτης σε βάρος του ΕΟΤ, έδωσε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιαννη. 
Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ειδικός .......



σύμβουλος του Οργανισμού, 39 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να εξαργυρώσουν πλαστή επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν επίσης ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους 147.600 ευρώ από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση, ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία. Τον πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ βαρύνει επίσης η κατηγορία της υπεξαίρεσης. 

Αντικείμενο της ΕΔΕ πως το μπλοκ των επιταγών από τις οικονομικές υπηρεσίες βρέθηκε στα χέρια του πρώην ειδικού σύμβουλου του ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου