LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

300 κιλά κοκαίνης στο λιμάνι - Στη φάκα διεθνές κύκλωμα

Περίπου 300 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του ΣΔΟΕ και την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν εννέα άτομα από την Αργεντινή, την Αλβανία και την Ελλάδα.
Αρκετοί από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει τις Αρχές για...............

 παρόμοιες υποθέσεις.Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα σχεδόν δυο μηνών και την αξιοποίηση πληροφοριών ανακάλυψαν τα ναρκωτικά μέσα σε κοντέϊνερ το οποίο προέρχονταν από την Παραγουάη και περιείχε ξυλεία δαπέδου.
Όταν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ εξέτασαν το εσωτερικό διαπίστωσαν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα στις παλέτες 280 πακέτα που περιείχαν 292 κιλά κοκαϊνης.
Το κοντέϊνερ, σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα, είχε ως προορισμό μια, ανύπαρκτη όπως διαπιστώθηκε, εταιρεία στη Βουλγαρία.
Οι δράστες σκόπευαν να διακινήσουν τα ναρκωτικά στην ελληνική και ευρωπαική αγορά.
Συνελήφθησαν συνολικά εννέα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων οι τρεις Αργεντίνοι εγκέφαλοι-οργανωτές της διακίνησης, οι δύο αλλοδαποί παραλήπτες-αγοραστές της ποσότητας κοκαΐνης, καθώς και 4 ημεδαποί διαμεσολαβητές σε ότι αφορά τον εκτελωνισμό του φόρτου και τη γενικότερη διαχείρισή του στα όρια της Επικράτειας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών».
Η έρευνα συνεχίζεται καθώς δεν αποκλείεται με τον ίδιο τρόπο να είχαν μεταφέρει και στο παρελθόν ναρκωτικά από την Νότια Αμερική στη χώρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου