LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έτοιμος ο οικισμός Λαυρίου για τους αιτούντες άσυλο, αρνούνται μεταστέγαση οι μετανάστες

Παραδόθηκε ο οικισμός δίπλα στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου για τη μεταστέγαση 100 μεταναστών, οι οποίοι όμως αρνούνται να μεταστεγαστούν στα νέα κτίρια.

Ο οικισμός κατασκευάστηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Λαυρεωτικής σε οικόπεδο παραχωρημένο από τον Δήμο και την ευθύνη για την διαχείριση και εύρυθμη λειτουργία του ......


θα έχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γ. Κατριβάνος οι μετανάστες αιτούντες άσυλο αρνούνται να μεταστεγασθούν, «γεγονός το οποίο αφενός ακυρώνει οποιαδήποτε προηγούμενη συνεννόηση είχε επέλθει μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των ιδίων και αφετέρου επιτείνει τον κίνδυνο που προκύπτει από την παραμονή τους στο ακατάλληλο κτίριο». Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι η ανάγκη για μεταστέγαση προκύπτει από το ότι το κτίριο όπου διαμένουν μέχρι σήμερα κρίθηκε στατικά ανεπαρκές, έπειτα από αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών, και πρέπει να εκκενωθεί.
Το υπουργείο Υγείας προσθέτει επίσης πως έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα των αιτούντων άσυλο αναφορικά με τη διαμόρφωση του χώρου, όπως η περιμετρική περίφραξη.
Ο Γ.Κατριβάνος ανέφερε επίσης πως οι Κούρδοι αιτούντες άσυλο έχουν ενημερωθεί από τις 26 Μαΐου για τη μετεγκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου