LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κύκλωμα διακινούσε πλαστές επιταγές

Τριάντα δύο περιπτώσεις απάτης με πλαστές επιταγές συνολικού ύψους 323.801 ευρώ εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, μετά τη σύλληψη μέλους κυκλώματος πλαστογραφίας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος, που συνελήφθη για προσκόμιση πλαστής επιταγής σε τράπεζα είχε συστήσει με άλλα τρία άτομα ομάδα με στόχο την κατάρτιση, διακίνηση και προσκόμιση για είσπραξη ή κυκλοφορία πλαστών επιταγών.
Στο κύκλωμα είχαν ενταχθεί για συγκεκριμένο διάστημα άλλα πέντε μέλη, η δράση...............

 των οποίων διακόπηκε με την αποκάλυψη των στοιχείων τους σε διαπίστωση προσκόμισης πλαστής επιταγής.
Όπως έγινε γνωστό ένας 35χρονος, μέλος του κυκλώματος, κατάρτιζε ή προμηθευόταν πλαστές επιταγές, που φέρονταν ότι εκδόθηκαν από υπαρκτά φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες (κατά προτίμηση ευρέως γνωστές και οικονομικά εύρωστες-φερέγγυες), τις οποίες παρέδιδε στους συνεργούς του.
Εκείνοι αναλάμβαναν τη διακίνησή τους δίνοντας τες σε ανυποψίαστα πρόσωπα-εμπόρους για αγορά υλικών για την επαγγελματική τους δραστηριότητα είτε προσκομίζοντας τις σε τράπεζες για εξαργύρωση.

Σημαντικό ρόλο στη δράση της ομάδας, έπαιξε η ύπαρξη εταιρείας, συμφερόντων ενός εκ των μελών, η οποία λειτούργησε ως «βιτρίνα» στις αγορές υλικών από ανυποψίαστους εμπόρους αλλά και γενικά στην κίνηση των επιταγών.

Σε βάρος των εννέα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών ατόμων που δε συμμετείχαν στην οργάνωση, για απάτη και πλαστογραφία, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Παράλληλα, σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αφού προμηθεύτηκε βεβαιώσεις κερδών-καταβολής χρημάτων από δήθεν επιτυχίες του σε παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π., ώστε να τις υποβάλει στην Εφορία και να νομιμοποιηθούν τα έσοδα συνολικού ύψους 52.245 ευρώ που απέκτησε από την συμμετοχή του στην ομάδα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών συνεχίζει την προανάκριση για την υπόθεση, ενώ γίνεται έρευνα για την ταυτοποίηση διακίνησης και άλλων πλαστών επιταγών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου