LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ελεύθερο κάπνισμα στα μαγαζιά για 20 ημέρες !!!!

Την ώρα που ο αντικαπνιστικός νόμος έχει ακυρωθεί στην πράξη, για τις επόμενες ημέρες ανοίγει επισήμως ένα "παράθυρο" 20 ημερών για τους καπνιστές .

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αναστείλει για τρεις εβδομάδες την επιβολή προστίμων σε μπαρ εστιατόρια και καφετέριες.
Στόχος του υπουργείου είναι να ψηφιστεί ο νόμος που θα ορίζει ότι δεν θα μπορούν  οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν μηνύσεις στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), κάτι που συμβαίνει συνεχώς το τελευταίο διάστημα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις κατά του Σώματος, αλλά εναντίων ελεγκτών με ποικίλα επιχειρήματα. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες οι μηνύσεις και οι αγωγές, ξεπέρασαν.....

 σε αριθμό τα πρόστιμα!
Φυσικά, το "διάλειμμα" στην επιβολή προστίμων μπορεί να είναι και μεγαλύτερο των 20 ημερών, λόγω του ότι η ψήφιση νομοσχεδίων είναι πάντα μια χρονοβόρος διαδικασία.
Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας, θα εισηγηθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία να αποζημιώνουν τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς τα οικονομικά οφέλη για το σύστημα θα είναι πολύ μεγάλα, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει μόνο για τους χρονίως πάσχοντες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ετήσιο κόστος του καπνίσματος για την Ελλάδα αγγίζει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου