LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Βανδαλισμοί στον ΕΟΤ και το Προξενείο στο Βερολίνο

Καταδικαστέα πράξη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκ. Βεστερβέλλε, σε συνομιλία του με τον υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, τους βανδαλισμούς που υπέστη το γραφείο του ΕΟΤ και το ελληνικό Προξενείο στο Βερολίνο.

Ο κ. Βεστερβέλλε διαβεβαίωσε πως η πράξη είναι καθ' όλα καταδικαστέα, δεν αντιπροσωπεύει.........
 τα αισθήματα της Γερμανίας προς την Ελλάδα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Για το ίδιο θέμα επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βολφ- Ρούθαρτ Μπορν.
Σημειώνουμε ότι σήμερα στις 3 τα ξημερώματα, ομάδα περίπου 15 μασκοφόρων βανδάλισαν τα γραφεία του ΕΟΤ και του Ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Οι δράστες θρυμμάτισαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου στα γραφεία του ΕΟΤ και προκάλεσαν ζημιές στη βιτρίνα. Επίσης, έριξαν μαύρα χρώματα στο κτίριο και πέταξαν μπουκάλια, τα οποία έφτασαν μέχρι το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Προξενείο του Βερολίνου.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ειδοποίησε και την αστυνομία, μιλούσαν άπταιστα γερμανικά.
Άφησαν στον τόπο της επίθεσης ανυπόγραφη προκήρυξη με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο στην οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται η πράξη τους ως «δείγμα αλληλεγγύης» σε όσους βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με την «κρατική τρομοκρατία».

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης και τον εντοπισμό τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου