LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η αστυνομία διέλυσε τους "αγανακτισμένους"

Αντιμέτωπη με τα γκλοπ των αστυνομικών ήρθε ομάδα «αγανακτισμένων» στην πλατεία Καταλούνια της Βαρκελώνης, όταν αρνηθήκαν να εγκαταλείψουν το χώρο.

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι δυο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια .............

μικρή ομάδα διαδηλωτών.
Περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να μπλοκάρουν τις εισόδους της πλατείας και ορισμένοι από αυτούς τρύπησαν τα λάστιχα των οχημάτων καθαρισμού, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.
Οι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, έχουν τραυματιστεί ελαφρά, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για τον «οριστικό» απολογισμό.
Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση του καταυλισμού υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.
Η απόφαση να αδειάσει και να καθαριστεί η πλατεία, την οποία είχαν καταλάβει τις τελευταίες 10 μέρες νεαροί του κινήματος των «αγανακτισμένων» ελήφθη καθώς σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, η συγκεκριμένη πλατεία θα βρεθεί στο επίκεντρο των εορτασμών.
«Μόλις τελειώσει ο καθαρισμός, θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά χωρίς τις σκηνές, τα μαχαίρια και τα εν δυνάμει επικίνδυνα αντικείμενα», είχε δηλώσει προηγουμένως εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην πόλη Λερίντα, δυτικά της Βαρκελώνης, όταν περίπου 100 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να δεθούν σε δέντρα. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση

αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου