LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

KAΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις περιπολίες βοήθησαν στο πρόβλημα της λεγόμενης χαμηλής εγκληματικότητας, ενώ συμμετείχαν σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως επισκέψεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα υγείας, για διοικητικές πράξεις πχ βεβαίωση γνήσιου  υπογραφής και για άλλα θέματα.

Η λειτουργία του θεσμού εντάσσεται και στο πλαίσιο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης ( Community Policing ) και σκοπός του είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας..............

 του πολίτη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, το χρονικό διάστημα του Ιουνίου -Δεκεμβρίου 2010 , οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στον εν λόγω θεσμό διαχειρίστηκαν στις περιοχές της χώρας που εφαρμόζεται, 74.639 ζητήματα.

Αστυνομικές δράσεις
Πραγματοποίησαν (1.674) επεμβάσεις σε περιπτώσεις αυτοφώρων αδικημάτων (όπως ληστείες, κλοπές, φθορές, ναρκωτικά κ.λπ.), ενώ κατέθεσαν (415) μηνύσεις για αδικήματα σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινή ησυχία - ηχορύπανση, την οδική ασφάλεια κ.λπ.

Παράλληλα, κατέγραψαν 179 προβλήματα που αποτελούν εστίες δημιουργίας εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών, 651 περιπτώσεις που υποβαθμίζουν τη γειτονιά (εγκαταλειμμένα κτίρια και οχήματα, οδική ασφάλεια, ελλιπής φωτισμός κλπ.) ,καθώς και 65 ζητήματα που αφορούν σε σχολικές μονάδες.
Όλες αυτές οι επισημάνσεις αναφέρθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες ,προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις για την επίλυσή του.

Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα

Οι «αστυνομικοί της γειτονιάς» επισκέφθηκαν 911 χώρους όπου σημειώθηκαν εγκληματικές ενέργειες, προκειμένου να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ηθικά και ψυχολογικά πολίτες - θύματα. Πραγματοποίησαν 14.496)επισκέψεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα υγείας, για διοικητικές πράξεις και άλλα ζητήματα Δράσεις ενημερωτικού - διαμεσολαβητικού χαρακτήρα Πραγματοποίησαν 49.407 επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε τοπικούς φορείς, ενώ συμμετείχαν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε πολιτιστικούς συλλόγους, εμπορικά επιμελητήρια, θεραπευτικές κοινότητες, σχολεία, ιδρύματα ειδικής αγωγής, σωματεία εργαζομένων, κοινωνικές υπηρεσίες και άλλους χώρους.
Το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Δεκεμβρίου 2010 οργάνωσαν 583 διαλέξεις με θέματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, σχολικής-εξωσχολικής βίας, εκμετάλλευσης ανηλίκων, ναρκωτικών και πρόληψης της εγκληματικότητας.
Οι «αστυνομικοί της γειτονιάς» βοήθησαν στην επίλυση 1.553 από τις 2.166 περιπτώσεις στις οποίες επενέβησαν (ποσοστό 71%), ενώ για τις υπόλοιπες συνεργάστηκαν με άλλες υπηρεσίες και φορείς.
Στον θεσμό του «αστυνομικού της γειτονίας» συμμετέχουν σε όλη την Ελλάδα 222 αστυνομικοί σε 46 Αστυνομικά Τμήματα. Ειδικότερα, υπηρετούν 118 αστυνομικοί σε 19 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, 28 σε
6 Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης και 76 σε Αστυνομικά Τμήματα σε Ηράκλειο Κρήτης, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Ν. Ιωνία Μαγνησίας, Χαλκίδα, Λαμία, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα, Αγρίνιο, Ρόδο και Ερμουπόλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου