LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Eξέγερση των Τουρκοκύπριων στα Κατεχόμενα εναντίον της Αγκυρας

O Ισλαμικός κόσμος εξεγείρεται. Όπως οι Άραβες δεν περίμεναν ότι οι Τυνήσιοι θα έριχναν την κυβέρνηση τους και θα δημιουργείτο «ντόμινο « εξελίξεων» στον Αραβικό κόσμο , έτσι και ο Ερντογάν «τρέμει» την εξέγερση των Τουρκοκυπρίων.

Οι μεγάλες αντιδράσεις που ξεκίνησαν από την Τυνησία και συνεχίζονται σήμερα στην πλατεία Ταχρίμ της Αιγύπτου δεν έχουν αφήσει αδιάφορους τους Τουρκοκύπριους στα κατεχόμενα.
Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ινονού................

 και φώναζαν συνθήματα κατά των οικονομικών μέτρων που έχει επιβάλλει η ψευδοκυβέρνηση.
Αυτό όμως που ανησυχεί την Άγκυρα είναι τα συνθήματα που ακούστηκαν ενάντιων της Τουρκίας.
«Να φύγει η Άγκυρα από το κεφάλι μας», «Εμείς θα διοικήσουμε τη χώρας μας», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην διαδήλωση.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πυκνώνουν στα κατεχόμενα με όλο και περισσότερους να ζητούν την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων .

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί και η καταπίεση του καθεστώτος μπορεί να εξελιχθούν σε εξέγερση παρόμοια με αυτής της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο σε σχέση με τα γεγονότα της Αιγύπτου. Ο Ερντογάν επιθυμεί να περάσει το μήνυμα ότι είναι η «σταθεροποιητική» δύναμη στη περιοχή και τον «συμβουλεύεται» ακόμα και ο Ομπάμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εξέγερσης στα κατεχόμενα η κυβέρνηση Ερντογάν θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση γιατί θα αναγκασθεί να αναγνωρίσει τα δίκαια αιτήματα των Τουρκοκυπρίων όπως αναγνωρίζει και στον εξεγερμένο Αιγυπτιακό λαό.
Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.



αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου