LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ

Κεκλεισμένων των θυρών ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα (18.00) έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της σεζόν. Το Κύπελλο είναι βασικός στόχος, η πρόκριση μπορεί ν' ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου. Χωρίς φιλάθλους του μέσα στην Τούμπα......................

(αλλά ίσως με χιλιάδες εκτός γηπέδου), ο «Δικέφαλος» θέλει να αξιοποιήσει το 1-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» σε μια ρεβάνς δύσκολη, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Η ένταση είναι διάχυτη ανάμεσα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι συνδέσμων τόνισαν: «Θα προσπαθήσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά. Αδυνατούμε όμως να ελέγξουμε την οργή του κόσμου και να εγγυηθούμε για οτιδήποτε». Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκαναν έκκληση «να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας», επισημαίνοντας: «Είναι ευθύνη όλων μας, ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να υπάρχει και μετά την Τετάρτη». Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (με κόστος δεκάδων χιλιάδων ευρώ) κατά... παραγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν ωστόσο προκαλέσει αρνητικά αντανακλαστικά.


Εκατοντάδες άντρες της Αστυνομίας (μεταξύ τους και διμοιρίες από την Αθήνα) επιστρατεύτηκαν και έπιασαν ήδη... δουλειά για την προστασία της αποστολής των «ερυθρόλευκων». Στο γήπεδο θα βρεθούν τρεις εισαγγελείς. Ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας έχει εγκατασταθεί από προχτές στη Θεσσαλονίκη για το συντονισμό των επιχειρήσεων. Η λαϊκή αγορά δε θα λειτουργήσει σήμερα στην Τούμπα, παρότι... απέχει ώρες από την έναρξη του ντέρμπι! Για να προσεγγίσει οποιοσδήποτε το γήπεδο, πρέπει να περάσει από αρκετά «μπλόκα», αφού θα δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» 250 μέτρων. Στους δρόμους γύρω από το γήπεδο θα τοποθετηθούν κάθετα «κλούβες» των ΜΑΤ. Μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δέλτα» έχουν φτάσει από την Αθήνα. Η κινητοποίηση δε διαφέρει απ' αυτήν που πραγματοποιείται στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στους επιτελείς της Αστυνομίας σε σχετική σύσκεψη. «Δημιουργείτε αρνητικό κλίμα σαν να ετοιμάζεστε για πόλεμο», τόνισε. «Στην Τούμπα εμείς κάνουμε κουμάντο», πρόσθεσε. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δε δέχτηκε το κλείσιμο της μπουτίκ της Τούμπας, αντίθετα τα εκδοτήρια του γηπέδου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 3 το απόγευμα για την πώληση εισιτηρίων του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πάντως η υπόσχεση των αστυνομικών αρχών ειναι ότι οι ένστολοι που θα συμμετέχουν στα μέτρα, θα είναι διακριτικοί και ότι χρήση χημικών θα γίνει μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.



Μήνυμα συμπαράστασης στην ομάδα και διαμαρτυρίας για την τιμωρία, έστειλαν περίπου 6.000 φίλαθλοι που παρακολούθησαν τη χτεσινή προπόνηση. Αποθέωσαν τους παίκτες, φώναξαν ρυθμικά το όνομα του απόντος Κοντρέρας, ζήτησαν την πρόκριση, φώναξαν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού. Ασχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πάνω απ' το γήπεδο την ώρα της προπόνησης πετούσε το ελικόπτερο της Αστυνομίας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και σήμερα από τις 2 το μεσημέρι για την τήρηση της τάξης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου