LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Περιστατικό έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών δυτικά της Λευκάδας


Ενημερώθηκε χθες στις 15.20 η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού, για τηλεφώνημα που δέχτηκε από αλλοδαπό υπήκοο, σύμφωνα με τον οποίο, επέβαινε σε σκάφος που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, μαζί με μεγάλο αριθμό μεταναστών.............
με προορισμό την Ιταλία.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές Κεφαλληνίας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Κατάκολου, Παξών, Ζακύνθου και Πάτρας και επτά πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν στην περιοχή για έρευνα, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα και ελικόπτερο Super Puma.

Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκαν προς παροχή συνδρομής τα παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο προσέγγισαν το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 9344 και τα Α/Κ «ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» Ν.Λ. 294 και «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Ν.Λ. 257.

Στις 17.23 το Δ/Ξ «DALMACIJA» σημαίας Μάλτας εντόπισε ένα ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος, περίπου 25μ., στη θαλάσσια περιοχή 20ν.μ. δυτικά της Λευκάδας και κατόπιν συντονισμού από περιπολικό σκάφος οι επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν στα δύο προαναφερθέντα αλιευτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βασιλικής Λευκάδας.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ημιβυθίστηκε, λόγω εισροής υδάτων, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 5-6 Bf.

Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι από όπου επτά από αυτούς διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λευκάδας για προληπτικούς λόγους, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στο Κέντρο Νεότητας, για χορήγηση τροφής και παροχή ένδυσης, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ακριβής καταμέτρηση τους.

Όσον αφορά στις εθνικότητες των επιβαινόντων του ιστιοφόρου σκάφους, θα προκύψουν από την προανακριτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου