LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη του υπουργείου Υγείας

Στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι από χθες το πρωί γιατροί οι οποίοι ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Υγεία και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο υπουργείο μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό.Παράλληλα έχουν καλέσει για τη 13:00 το μεσημέρι σήμερα σύσκεψη όλων των ιατρικών φορέων.....................


 με πρόταση για γενική απεργία τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΕΣΥ.
Η συγκέντρωση των γιατρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (9.00-13.00) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ.
Οι γιατροί είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Μ.Τιμοσίδη, τον γενικό γραμματέα Ν.Πολύζο και τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο. Ωστόσο οι γιατροί επιμένουν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και παραμένουν έξω από το υπουργείο.
Συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο δεν έχει υπάρξει, αλλά ο υπουργός κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν προσεκτικά το πολυνομοσχέδιο για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει κάτι που να τους θίγει.Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των γιατρών να συζητήσει μαζί τους. Συμπλήρωσε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο οι γιατροί θέτουν ως προαπαιτούμενο την απόσυρση ενός νομοσχεδίου για το οποίο έχει υπάρξει διάλογος, ο οποίος συνεχίζεται στη Βουλή, και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τις αντιδράσεις.
Χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των απεργών, ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να μπει στο υπουργείο. Στην είσοδο όμως τούς απώθησαν οι αστυνομικοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου