LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Οργή αστυνομικών για το θέμα των διοδίων

Την οργή τους εκφράζουν οι αστυνομικοί, επειδή η κυβέρνηση, επιδιώκοντας - όπως υποστηρίζουν - να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, «φόρτωσε» στις δικές τους πλάτες τον έλεγχο των συμπολιτών τους που αρνούνται να πληρώσουν διόδια!

Η ανάθεση αυτού του «πάρεργου» στην Ελληνική Αστυνομία γίνεται σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα «καλπάζει».
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους..................

 κυκλοφορώντας με υπηρεσιακά αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε...φέρετρα, καθώς, λόγω έλλειψης κονδυλίων, συντηρούνται πλημμελώς.
Τις παραπάνω καταγγελίες έκανε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Φθιώτιδας.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής :

«Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, οι πολίτες καθημερινά βιώνουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις εις βάρος της σωματικής τους ακεραιότητας ,αλλά και της παρουσίας τους, έρχεται η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, να φορτώσει άλλο ένα πάρεργο στην πλάτη της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα τον έλεγχο για την μη καταβολή αντιτίμου στους σταθμούς των διοδίων προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών.
Και όλα αυτά εις βάρος της αστυνόμευσης, της ασφάλειας των πολιτών και της καταστολής του εγκλήματος.
Αντί η πολιτεία να αφαιρέσει από την Αστυνομία το ξένο έργο προς αυτή, έρχεται και προσθέτει άλλο ένα. Για ποια όμως Αστυνόμευση μιλάμε όταν τα περισσότερα οχήματα κινούνται χωρίς την απαραίτητη συντήρηση, χωρίς κατάλληλα ελαστικά, με αποτέλεσμα πολλών εξ αυτών να τελούν υπό ακινητοποίηση, λόγω έλλειψης σχετικών κονδυλίων για την επισκευή και την συντήρησή τους.
Όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν μείνει χωρίς απόθεμα γραφικής ύλης, χωρίς βασικά είδη για την ατομική υγιεινή, αλλά και σε όλο το αστυνομικό προσωπικό οφείλονται αποζημιώσεις εκτός έδρας προηγούμενων ετών. Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να υπολειτουργούν οι Υπηρεσίες και να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη κοινωνία.
Ταυτόχρονα, να κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας οι οποίοι <<αναγκάζονται>> να εκτελούν εποχούμενες περιπολίες με κινητά φέρετρα.
Ας αναλογιστούν λοιπόν, τις ευθύνες που τους αναλογούν, η πολιτεία, η φυσική και πολιτική ηγεσία, αλλά και οι κατά τόπους διοικούντες, οι οποίοι διατάσσουν τους συναδέλφους μας να εκτελούν υπηρεσία με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Κύριοι, εμείς δεν θα αναγκαστούμε από την δική σας ανεπάρκεια, να επιστρέψουμε στην εποχή των εράνων και την αναζήτηση<< χορηγών>> για βασικές υπηρεσιακές ανάγκες.»

Στο μεταξύ, το κίνημα «Δεν πληρώνω» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του. Σήμερα Κυριακή για άλλη μια φορά προχώρησε στο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων, προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 2:30 μετά το μεσημέρι μέλη του κινήματος σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στην Αττική Οδό. Περίπου μισή ώρα αργότερα η ίδια κίνηση επαναλήφθηκε στα διόδια των Αφιδνών, με την προοπτική μέχρι το βράδυ να ανοίξουν τα διόδια όλης της χώρας.

Η σημερινή κινητοποίηση, σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο DiodiaStop.gr, είναι ένα μήνυμα του «Δεν πληρώνω» απέναντι στην προσπάθεια κινητοποίησης του αγώνα του κινήματος.
Επίσης, σήμερα, μέλη ακτιβιστικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης κατά των διοδίων κατέλαβαν συμβολικά τους σταθμούς διέλευσης των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου