LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ζεσταίνουν νερό σε χύτρα για να πλύνουν τα νεογέννητα............

Μπορεί να ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ, μπορεί να εγκαινιάστηκε μόλις πριν από τρία χρόνια αλλά με την πρώτη «αναποδιά» επιστρατεύτηκαν λύσεις από… τη δεκαετίας του ’50!

Ο λόγος για το «στολίδι» της Μαγνησίας, το Νοσοκομείο Βόλου στο οποίο οι δύο λέβητες παρουσίασαν διαρροές με αποτέλεσμα ολόκληρο το κτήριο να ξεμείνει από ζεστό νερό εδώ και δέκα ημέρες!
Αποτέλεσμα; Όπως αναφέρει η εφημερίδα........................

 «Ταχυδρόμος», επιστρατεύονται οι χύτρες και οι κατσαρόλες από νοσηλευτές και γιατρούς στη Μαιευτική Κλινική προκειμένου να ζεστάνουν το νερό και να πλύνουν τα νεογέννητα παραπέμποντας σε σκηνικά… δεκαετίας του ’50!
Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όμως και οι γιατροί και ειδικά οι χειρούργοι καθώς πριν από κάθε χειρουργείο πρέπει να πλύνουν -και μάλιστα καλά- τα χέρια τους μέχρι τον αγκώνα. Καθώς το νερό είναι παγωμένο, τα χέρια τους μουδιάζουν και υποχρεωτικά περιμένουν λίγα λεπτά για να αποκατασταθεί η θερμοκρασία τους και να τα κινούν ελεύθερα!
«Στο παλιό Νοσοκομείο είχαμε θερμοσίφωνες και στην περίπτωση που είχαμε κάποια κεντρική βλάβη μπορούσαμε να τους ανάψουμε και να έχουμε ζεστό νερό για τις ανάγκες των Κλινικών αλλά και των ασθενών. Τώρα ούτε οι ασθενείς μπορούν να πλυθούν, ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Μιλάμε για κακοτεχνία, διότι ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου είναι μόλις τριών ετών» υποστήριξε ο Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου.
Τα προβλήματα… νεότητας, όμως, στο Νοσοκομείο Βόλου δε σταματούν εκεί καθώς έχει δημιουργηθεί πρόβλημα ακόμη και με τη θέρμανση σε κάποια σημεία του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κρύο ακόμη και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!
Ποια δεκαετία ’50; Για πιο πίσω το πάμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου