LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τον ενοχλούσε ο τρόπος που διασκέδαζαν τα παιδιά.


Πρωτοφανής Βαρβαρότητα εναντίον των Μαθητών της Γ’ Λυκείου και των Εκπαιδευτικών-συνοδών που πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Πράγα.
Με τις Ειδικές δυνάμεις(!) πάνοπλες, που άσκησαν την.. τέχνη τους στο σώμα ανήλικων, έδειξε το πνεύμα της φιλοξενίας του και το επίπεδο του πολλαπλώς προβαλλόμενου ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού ο ξενοδόχος του ξενοδοχείου “Albion” της Πράγας, όπου διέμεναν οι μαθητές της......


 Γ’Λυκείου από το Λύκειο των Ανωγείων, του Περάματος, του Πανόρμου, των Αγίων Δέκα, των Τζερμιάδων και του Αγίου Νικολάου Κρήτης, αλλά και ενός Λυκείου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους.
Η πρωτοφανής βαρβαρότητα εκδηλώθηκε, όταν ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης(η ώρα 2 πμ) κάλεσε τις Ειδικές Δυνάμεις(!), επειδή τον ενοχλούσε ο τρόπος που διασκέδαζαν τα παιδιά. Έτσι, χωρίς καμία συνείδηση των υποχρεώσεών του έναντι της ζωής των παιδιών που προτίμησαν τη χώρα, την πόλη και το ξενοδοχείο του να ψυχαγωγηθούν αυτές τις λίγες ημέρες στο τέλος του σχολικού έτους, κάλεσε τις κατασταλτικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο, ξυλοκοπώντας, τρομοκρατώντας και βρίζοντας μαθητές και καθηγητές, ενώ έστησαν στον τοίχο καθηγητή-συνοδό σαν κοινό εγκληματία, κάνοντάς του σωματικό έλεγχο.
Μάλιστα υπήρξε πρωτοφανής η βιαιότητά τους έναντι ενός μαθητή του Λυκείου Ανωγείων, τον οποίο ξυλοκόπησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φέρει μώλωπες σε όλο του το σώμα, ενώ του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, με τη συνοδεία μόνο του ξεναγού και όχι συνοδού καθηγητή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο εν λόγω μαθητής αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα, αφού πιστοποιήθηκε ότι ήταν ανήλικος
Η διαμαρτυρία των καθηγητών-συνοδών και των μαθητών δε στάθηκε δυνατή να αποτρέψει τη βάρβαρη συμπεριφορά και την άσκηση βίας έναντι των μαθητών, που όχι μόνο δεν προστατεύονταν από το νόμο της Τσεχίας, αλλά ούτε από αυτό το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την ίδια στιγμή που Ελληνική πρεσβεία στην Πράγα θεωρούσε ..ασήμαντο το γεγονός(!), αδιαφορώντας για την κακοποίηση ελλήνων μαθητών σε ξένη χώρα και τη βάναυση προσβολή των αναφαίρετων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • την Παραδειγματική Τιμωρία των Ενόχων
  • την Παρέμβαση της Ελληνικής Πρεσβείας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ελλήνων μαθητών και των καθηγητών , αλλά και τη σύννομη αποζημίωση τους.
  • την Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την καταγγελία της άσκησης βίας εναντίον μαθητών και των εκπαιδευτικών.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ


http://ipaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου