LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Άγριο φονικό, με θύμα έναν 52χρονο κτηνοτρόφο σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Σφακιά. Βίντεο


Σύμφωνα με το cretalive ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο αγροτικό του αυτοκίνητό, έχοντας δεχθεί τουλάχιστον 3 πυροβολισμούς.

Τα ευρήματα και η στάση του πτώματος δείχνουν ότι επρόκειτο για εν ψυχρώ εκτέλεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας, ενώ είχε καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητό του, δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ο 52χρονος άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφυγε από το καφενείο του χωριού προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι με το αυτοκίνητο του, χωρίς όμως να φτάσει ποτέ…

Τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος οι συγχωριανοί του λίγο μετά τις 10 το βράδυ και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.

Σύμφωνα με το flashnews, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα τους έξω από τα Ασκύφου, σε απόμερο σημείο, και αρχικά τον πυροβόλησαν με πιστόλι χωρίς ωστόσο να βρουν το στόχο τους.

Ο κτηνοτρόφος προσπάθησε να αντιδράσει αρπάζοντας μια καραμπίνα που είχε στην καμπίνα του οχήματος όμως πριν προλάβει να ανοίξει πυρ οι δράστες τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν.



Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος και μάλιστα ενδέχεται να τον σταμάτησαν δήθεν για να τον χαιρετίσουν καθώς ο τρόπος που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο δεν μαρτυρά ότι του έκλεισαν το δρόμο ή ότι δέχτηκε τα πυρά ενώ ήταν εν κινήσει.


Με το πρώτο φως της ημέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων προχώρησαν σε νέα αυτοψία στον τόπο της φονικής ενέδρας όπου χθες τη νύχτα έπεσε νεκρός ο άτυχος άνδρας. Προσπαθούν με «θρησκευτική ευλάβεια» να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν προκειμένου με την κατάλληλη αξιοποίηση τους να οδηγηθούν ενδεχομένως στην ταυτότητα του δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του άτυχου κτηνοτρόφου.

Στη διάθεση της σήμανσης βρίσκονται ήδη οι κάλυκες από την φονική καραμπίνα, όμως οι αστυνομικοί επιμένουν πολύ στο κομμάτι της εξερεύνησης στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως γράφει το cretalive, για την Αστυνομία είναι ξεκάθαρο ότι ο δολοφόνος είναι γνώστης της περιοχής και έτσι μπόρεσε να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια. Γνώριζε τις συνήθειες και τις κινήσεις του θύματος, ήξερε καλά πού να στήσει την ενέδρα του για να πετύχει τον ανθρωποκτόνο σκοπό του και να χαθεί στο σκοτάδι χωρίς να αποκαλυφθεί.

Η Αστυνομία μιλάει για ένα δύσκολο έγκλημα ως προς την εξιχνίαση του αφενός γιατί τα ευρήματα στην φάση αυτή είναι περιορισμένα, αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να προσδιορίζουν το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας.

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε στο Cretalive ότι «τα στόματα παραμένουν κλειστά». Ο 52χρονος ήταν ανύπανδρος και δεν είχε ακουστεί κάτι μεμπτό σε βάρος του.

Ως εκ τούτου οι διωκτικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να στρέψουν τις έρευνες τους προς κάθε κατεύθυνση, δίνοντας βαρύτητα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή του θύματος.

Από ‘κει και πέρα, η ΕΛ.ΑΣ θα περάσει από «κόσκινο» το κινητό τηλέφωνο του θύματος ενώ θα ζητηθεί να ξεκινήσει η διαδικασία σάρωσης της κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ύποπτοι αριθμοί που ενεργοποιήθηκαν την ώρα της δολοφονίας. 

Το άλλο σκέλος της έρευνας αφορά στις καταθέσεις που θα ληφθούν από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την κηδεία του 52χρονου κτηνοτρόφου ενώ εκφράζεται προβληματισμός για το ενδεχόμενο αντιποίνων από τους συγγενείς του θύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου