LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ

H εγκληματικότητα και όλα όσα έγιναν  τον τελευταίο μήνα στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων, με τις ομαδικές αποδράσεις ήταν το βασικό θέμα δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στον.........
 
 ΑΝΤ1. Ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ».Σε ερώτηση για το πώς μπήκαν όλα αυτά τα όπλα στη χώρα, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Η χώρα έχει ατέλειωτα σύνορα, πρέπει να σας πω ότι η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι ίση με την ακτογραμμή της Αφρικής, επίσης έχουμε χερσαία σύνορα σε ορεινούς όγκους τα οποία δεν φυλάσσονται. Αρα το θέμα δεν είναι πώς μπήκαν. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι να δούμε πως αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται και έχουν αλλάξει συνολικά τις συνθήκες ασφάλειας στην Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση που δεν υπάρχει δεύτερη στην ιστορία της ελληνικής κοινωνίας και ίσως είναι η πιο δύσκολη που αντιμετωπίζει ευρωπαϊκή χώρα σήμερα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ από τις νέες συνθήκες στο έγκλημα, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό της Αστυνομίας για την υπομονή και την αυτοθυσία με την οποία έχουν αντεπεξέλθει στα καθήκοντά τους, παρά τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουν.

«Ετοιμάζουμε συστημική αλλαγή στην ελληνική αστυνομία, μέχρι το φθινόπωρο θα έχει έρθει Νόμος που θα αλλάζει τα πάντα στην ελληνική αστυνομία» κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου