LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πέντε δραπέτες δύο τραυματίες

Με τα όπλα που προορίζονταν για την απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού φαίνεται πως εξοπλίστηκαν οι βαρυποινίτες Αλβανοί, τουλάχιστον πέντε από τους οποίους έχουν αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων κατά τη διάρκεια του πρωτοφανούς μακελειού!   Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Με .....



πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.  Όλα  δείχνουν ότι στα χέρια τους  βρέθηκε σάκος με οπλισμό που  πετάχτηκε στο προαύλιο των  φυλακών από το ελικόπτερο στις 24 Φεβρουαρίου, όταν έγινε η αποτυχημένη απόπειρα του Έλληνα βαρυποινίτη! Όμως, ούτε οι αστυνομικοί που «χτένισαν» το χώρο κατάφεραν να τον βρουν, ούτε οι σωφρονιστικοί στις έρευνες που έκαναν τις ημέρες που ακολούθησαν και φαίνεται πως μέσα στην αναστάτωση οι Αλβανοί κατάφεραν να τον εξαφανίσουν!

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί  η μεγάλη δύναμη πυρός με  την οποία βρέθηκαν στα χέρια οι Αλβανοί κρατούμενοι, η οποία είναι αδύνατο να πέρασε με άλλο τρόπο στο εσωτερικό των φυλακών. Αυτό σημαίνει ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά βρίσκονταν επί ένα μήνα στα χέρια τους και ανά πάσα στιγμή μπορούσε να προκληθεί χειρότερο μακελειό από αυτό που συνέβη.  Βαριά οπλισμένοι ήταν και οι συνεργοί των Αλβανών βαρυποινιτών που άνοιξαν πυρ με αυτόματα «Καλάσνικοφ» πυροβολούσαν στο «ψαχνό» για να δώσουν την ευκαιρία στους συνεργούς τους να βγουν ανενόχλητοι στην ταράτσα της Β΄ πτέρυγας! Είναι χαρακτηριστικό ότι πυροβόλησαν ακόμη και το πρώτο ασθενοφόρο που έφτασε για να παραλάβει τους τραυματίες φρουρούς και το πλήρωμά του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει

 Ταυτόχρονα άνοιξαν πυρ και οι κρατούμενοι από την ταράτσα, τραυματίζοντας τους εξωτερικούς φρουρούς στα φυλάκια και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ομοεθνείς τους να πηδήσουν στην εξωτερική πλευρά των φυλακών και να συναντήσουν τους συντρόφους τους με τους οποίους έφυγαν μαζί. Οι περίπου οκτώ που παρέμειναν στην ταράτσα, εξακολουθούσαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων για να αποτρέψουν την καταδίωξη των δυο οχημάτων ι για να καλυφθεί όπως- όπως!

 Δυνάμεις  της Ο.Π.Κ.Ε., της Ασφάλειας και  όλων των αστυνομικών υπηρεσιών  της Θεσσαλίας ξεκίνησαν αναζητήσεις  για τα δυο οχήματα με τους  πάνοπλους Αλβανούς και τους  δραπέτες ομοεθνείς τους στα  χωράφια και τους δρόμους της  γύρω περιοχής. Ωστόσο, μέχρι στιγμής  δεν έχουν καταφέρει να τους  εντοπίσουν και οι έρευνες  συνεχίζονται. Αλλά και η ανταλλαγή πυροβολισμών στις φυλακές συνεχίζεται, καθώς στην ταράτσα απομένουν γύρω στους οκτώ κρατούμενοι οι οποίοι πυροβολούν διαρκώς και φαίνεται ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου