LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Στη σύλληψη δύο δραπετών μπροστά στο μοναστήρι στον οικισμό Λογγάκι Τρικάλων προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας, όπως αναφέρει το trikalaola.gr. Στη συνέχεια και σε παρακείμενο σημείο συνελήφθησαν ακόμη δύο.


Tέσσερις  από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των υπολοίπων επτά .

Οι δύο εντοπίστηκαν σε απόσταση 4- 5 χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι........




Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις από αυτούς έχουν εγκλωβισθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. 

Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε μαχαίρι. 

Μάχη, πυροβολισμοί και τραυματίες

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκαν όπλα ή κάλυκες εντός της φυλακής. Η αρχική εντύπωση ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα οφείλεται προφανώς σε σύγχυση. 



Τέσσερις δράστες με βαν έριξαν με καλασνικοφ απο απόσταση 300 μέτρων εναντίον τριων εξωτερικών σκοπιων, του περιπολικού των σωφρονιστικων, ενός περιπολικού της ΕΛΑΣ και τζιπ της ΟΠΚΕ. Ακολούθησε ανταλλαγη πυροβολισμων με την αστυνομια.



Τραυματίστηκαν ο εξωτερικός φύλακας του κεντρικού φυλακιου και ένας φύλακας απο το τζιπ των σωφρονιστικων. Απο το εσωτερικό της φυλακής δεν υπήρξαν πυροβολισμοί απο κρατουμένους. Οι δράστες έριξαν επτα χειροβομβίδες, πέντε εξερραγησαν κ δυο οχι. Επίσης βρέθηκαν τέσσερις αθικτες στο σημείο που είχε στάθμευσει το τζιπ.



Συνολικά δώδεκα κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδρασουν. Λίμαραν με λαμα τα κάγκελα του κελιου, χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια σκάλα απο διώροφο κρεβάτι δεμένο με σεντόνια μια κομμάτια ξύλου για να ανέβουν στην ταράτσα. Απο εκει με γαντζους κατέβηκαν στο εσωτερικό προαύλιο. Σκαρφάλωσαν παλι και πηδηξαν στον εξωτερικό περίβολο όπου ήταν ο τραυματίας σωφρονιστικος ανήμπορος να αντιδράσει.



Οι έντεκα ολοι Αλβανοι για διακεκριμενες κλοπες κ ληστειες ήταν σε διαφορετικά κελιά και συγκεντρώθηκαν όλοι στο ιδιο κελί απο όπου απέδρασαν.



Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους...



To βανάκι που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι βρέθηκε καμμένο ολοσχερώς στη Nίκαια της Λάρισας σε αγροτική περιοχή



Στα Τρίκαλα ο Ρουπακιώτης

Στα Τρίκαλα, έσπευσε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου