LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα Κύπρου!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Βόλο, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις Έλληνες, ηλικίας 21, 23 και 17 ετών, οι οποίοι με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν εμπρησμό σε Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του............


Ο 21χρονος είναι μαθητής ΙΕΚ, ο 23χρονος είναι φοιτητής στο ΑΠΘ ενώ ο 17χρονος είναι μαθητής Λυκείου...


ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Η επίθεση στην τράπεζα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (με κουκούλες τύπου full face, σκούφους και κασκόλ) πήγαν πεζοί στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.
Εκεί, ο 21χρονος αρχικά επιχείρησε χωρίς να το καταφέρει, να σπάσει με πέτρα τη τζαμαρία της πόρτας ασφαλείας, με σκοπό να ρίξουν στο εσωτερικό της Τράπεζας βόμβες μολότοφ και να προκαλέσουν τον εμπρησμό της .

Στη συνέχεια, ο ίδιος έσπασε με πέτρα την οθόνη του Μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο  βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το Α.Τ.Μ.

Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ στο εσωτερικό της Τράπεζας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους τρεις να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα, που είχαν κρύψει σε κοντινό σημείο, για να τα χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους.
Οι τρεις προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

δύο σκούφοι,
μία κουκούλα τύπου full face ,
δύο κασκόλ,
δύο κινητά τηλέφωνα,
ένα αδιάβροχο παντελόνι και
ένα ζευγάρι γάντια
τα προαναφερόμενα δίκυκλα (μοτοσικλέτα και μοτοποδήλατο)

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(στο σπίτι του 21χρονου)
μία μεταλλική σιδερογροθιά,
δύο ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου baseball
έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο,
ένα κινητό τηλέφωνο.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

(στο σπίτι του 23χρονου)
μία κουκούλα τύπου full face

(στο σπίτι του 17χρονου)
μία σιδερογροθιά,
ένα ξύλινο ρόπαλο τύπου baseball ,
ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο πολιτικού κόμματος
δύο απομιμήσεις πιστολιών ( replica ) με γεμιστήρες

Οι γονείς προσπάθησαν να κρύψουν τα όπλα!


Λίγο πριν την έρευνα σπίτι του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να πηγαίνουν στο σημείο.
Ο 45χρονος πατέρας μπήκε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο βγήκε, κρατώντας δύο πλαστικά κουτιά, τα οποία παρέδωσε στην 43χρονη σύζυγό του, με σκοπό να τα κρύψουν.
Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κουτιά και κατασχέθηκαν:

δύο εξάσφαιρα περίστροφα,
ένα τυφέκιο με δύο κάννες και
μία συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

"Διαψεύδουμε ότι τα άτομα που συνελήφθησαν για την εμπρηστική επίθεση στο ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου στον Βόλο χθες το βράδυ έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Χρυσή Αυγή. Επιπλέον, επαναλάμβάνουμε την πάγια θέση πως καταδικάζουμε κάθε παράνομη πράξη βίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου