LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Επάγγελμα η «ευρωαπάτη»

ε βάρος πέντε ατόμων, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας υφαρπαγής επιχορήγησης επιχειρηματικής πρότασης, μέσω του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που υπάγεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, η δικογραφία αφορά στα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας......



 μετά χρήσεως κατά συναυτουργία, της άμεσης συνέργειας σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και σε απόπειρα, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της παράβασης των νόμων σχετικά με την κύρωση της σύμβασης για την προστασία οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας περί σχέσεων Κράτους –Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο από τους κατηγορουμένους, μέτοχοι υπό σύσταση εταιρείας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ως δικαιολογητικά, συνυπέβαλαν επιχειρηματική πρόταση σε μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση, προετοιμασία και διαπραγμάτευση εθνικών και περιφερειακών προτάσεων, που υποβάλλονται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Η επιχειρηματική πρόταση αφορούσε δραστηριότητες διεπιστημονικών ερευνών και πειραματικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής. Τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν «δήθεν» πτυχία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των Η.Π.Α και της Πάτρας, καθώς και Ινστιτούτου των Χανίων. 

Επιπλέον, οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι, υπάλληλοι- αξιολογητές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έκαναν δεκτά τα δικαιολογητικά, χωρίς να διαπιστώσουν, όπως όφειλαν, ότι ήταν πλαστά και ανακριβή, με αποτέλεσμα να προωθήσουν την πρόταση στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας και να εγκριθεί οικονομική επιχορήγηση, ύψους 73.609 ευρώ.

Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας είχε σαν αποτέλεσμα να μην εκταμιευθεί το ποσό και να αποφευχθεί έτσι η βλάβη σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γενικότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου