LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Προσλήψεις εκατοντάδων δεσμοφυλάκων και φυλακή υψίστης ασφαλείας

Προσλήψεις εκατοντάδων δεσμοφυλάκων και φυλακή υψίστης ασφαλείας

Μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτό που συνέβη με την απόδραση στα Τρίκαλα προωθεί η κυβέρνηση. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη που μίλησε για πρωτοφανές περιστατικό στα ευρωπαϊκά δεδομένα. «Ισως μόνο στο Μεξικό να έχει γίνει κάτι παρόμοιο», είπε
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Aντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή των .......


υπουργών Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων, όπως είναι η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, που θα αποτρέπει την προσέγγιση εγκληματιών στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και η οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας, όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα.
Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο.
Σε ότι αφορά την απόδραση στα Τρίκαλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως διεξάγεται έρευνα, ενώ έρευνα διεξάγεται και μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς κρατουμένων.
Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η ΕΛΑΣ θα παραχωρήσει βαρύ εξοπλισμό στους εξωτερικούς φρουρούς ενώ θα βοηθήσει και με την παρουσία ειδικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου