LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ


Αμείλικτα ερωτηματικά για τον ρόλο της ΕΥΠ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκύπτουν από τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Διώτης κατέθεσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο πρώτος προχωρήσει σε αντιγραφή του USB. Από τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι δύο άνδρες προκύπτουν ότι  ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας ......


είχαν πλήρη γνώση για την λίστα και παρακολουθούσαν στενά την «αξιοποίησή» της. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπίκας είχε δηλώσει πλήρη άγνοια ενώ με τα έως σήμερα στοιχεία ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί μόνο κατά την έλευση του υλικού από τις γαλλικές αρχές. Πέραν αυτών, προκύπτει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε το στικάκι στον κ. Διώτη αρχές Ιουλίου, σε χρόνο δηλαδή κατά τον οποίο βρισκόταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Το στοιχείο αυτό μάλιστα κάνει ορισμένα μέλη της επιτροπής να αναφέρουν ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών πήρε την λίστα μαζί του».

Ειδικότερα,  όλα τα μηνύματα φαίνεται να ανταλλάσσονται στις 7.7.2011, αρχικά ο κ. Διώτης ευχαριστεί τον πρώην υπουργό για κάποια πρόσκληση σε εκδήλωση στην οποία δεν μπόρεσε να παραστεί. Από την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι οι δύο άνδρες  διατηρούσαν καλές σχέσεις. Μεταξύ άλλων όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει :

Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;

Διώτης : «ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»

Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δώ τον Κώστα»
Διώτης «Το άλλο το παρακολουθώ»
Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου