LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ

Μόνο φρίκη μπορούν να προκαλέσουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, που 
διερευνάται ήδη από τις δικαστικές αρχές και αφορά  τη συγκρότηση συμμορίας από ενηλίκους και ανηλίκους,  οι οποίοι  φέρονται ότι εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά μια  13χρονη.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν οι διωκτικές αρχές στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 15 άτομα, ωστόσο, ο σκληρός "πυρήνας" ήταν 8 άτομα,  6 ανήλικοι, ένας ......


18χρονος και ένας 36χρονος, οι οποίοι,  αφού άρπαξαν τη 13χρονη από το σπίτι της,  την αποπλάνησαν και  αρχικά την ανάγκασαν να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα  τη βιντεοσκοπούσαν.
Σε δεύτερη φάση τα μέλη της σπείρας εκβίαζαν την 13χρονη ότι θα πούν τα πάντα στους γονείς της αν δεν κάνει αυτά που της ζητούν.  Μάλιστα, για να γίνουν πειστικοί ανάρτησαν στο διαδίκτυο ''ροζ'' βίντεο με την ίδια. Έτσι, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε Πακιστανούς. Τα χρήματα που έδιναν όσοι ασελγούσαν στο κορμί της τα μοιράζονταν μεταξύ τους τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. 
Παράλληλα, οι ανήλικοι δράστες έδιναν ναρκωτικά στη 13χρονη και δεν δίστασαν να την εκβιάσουν, μέσω του Facebook,  ακόμα και όταν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι της. 
Έντεκα συλλήψεις  και βαρύ κατηγορητήριο 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του directnews.gr, για την υπόθεση  έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος περισσότερων απο 15 άτόμων, η οποία έχει διαβιβαστεί στην 14η Τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Μάλιστα, στις 8 Μαρτίου 2013 οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν  ένδεκα άτομα με βάση σχετικά εντάλματα που εξέδωσε η ανακρίτρια.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ  στη δικογραφία που σχημάτισε η  υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής περιλαμβάνονται τα αδικήματα:
*Εγκληματική οργάνωση
*Αποπλάνηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα δώδεκα όχι όμως και τα δεκατέσσερα έτη κατ' εξακολούθηση *Μαστροπεία
*Σωματεμπορία
*Ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής όπου ο παθών είχε συμπληρώσει τα δέκα όχι όμως και τα δεκαπέντε έτη κατ' εξακολούθηση,
*Αρπαγή ανηλίκου
*Διευκόλυνση ακολασίας άλλων
*Παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας
*Κλοπή,
*Εκβίαση
*Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά,  και
*Νόμος περί Προσωπικών Δεδομένων – Δημιουργία επεξεργασία αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και δη ευαίσθητων με σκοπό βλάβη τρίτου
Τις πράξεις αυτές αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση 7 Αλβανοί, ηλικίας,  15 ετών, 16 ετών 17 ετών, 18 ετών και ένας 36 ετών, ένας 16χρονος Έλληνας, δύο άτομα αγνώστων στοιχείων ( ένας εκ των οποίων είναι  17χρονος)  ένας 22χρονος Αλβανός, τέσσερις Πακιστανοί και άγνωστος αριθμός ανδρών Πακιστανικής καταγωγής 
Οι διωκτικές  αρχές ερεύνησαν την υπόθεση με αφορμή την καταγγελία του πατέρα της ανήλικης,  ο οποίος στις 15-2-2013 υποστήριξε ενώπιον  των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ότι, όπως η κόρη του του εκμυστηρεύτηκε, άγνωστοι σ' αυτόν δράστες, από αρχές Σεπτεμβρίου 2012 έως τέλη Νοεμβρίου 2012, βιντεοσκόπησαν σεξουαλικές επαφές που είχαν μαζί της και εκβιάζοντάς την ότι θα ανεβάσουν το βίντεο στο διαδίκτυο, εξέδιδαν αυτή έναντι αμοιβής.
Έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν τις έρευνες και διαπίστωσαν ότι οι  8 εμπλεκόμενοι  ανήλικοι,   7 Αλβανοί και ένας Έλληνας,  είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, κατ' επάγγελμα προαγωγείας και συγκεκριμένα υποστήριξαν τη διαφυγή της μιας  13χρονης  κάτοικου Αιγάλεω Αττικής από την εξουσία των γονέων της και στη συνέχεια προώθησαν αυτή με υλικά ανταλλάγματα, αλλά και εκβιάζοντάς την, στη γενετήσια εκμετάλλευση της, εξυπηρετώντας την ακολασία άλλων.

"Ανέβασαν" στο διαδίκτυο βίντεο με τις ερωτικές πράξεις της 13χρονης
Αναλυτικότερα, από την προανάκριση που διενήργησε η υποδιεύθυνση Ανηλίκων προέκυψε ότι:
1.Η ανήλικη διέμενε μόνιμα στην οικία των γονέων της. Περί τα τέλη Αυγούστου 2012, γνώρισε έναν 18χρονο Αλβανό με τον οποίο στη συνέχεια είχε σεξουαλικές σχέσεις.
Αργότερα, ο 18χρονος ασκώντας επιρροή πάνω της, της ζήτησε να συνευρεθεί ερωτικά  με άλλους 8 φίλους του, κάτι το οποίο η ανήλικη έπραξε.
Ένας άλλος 15χρονος από την παρέα της πρότεινε να συνευρεθεί ερωτικά, αρχικά, με δύο υπηκόους Πακιστάν έναντι αμοιβής, προκειμένου ένας άλλος 15χρονος  από την παρέα  να αποπληρώσει χρέος του. Ο αγνώστων στοιχείων 17χρονος  βιντεοσκόπησε μέρος των σεξουαλικών πράξεων της ανήλικης και την εκβίαζε ότι αν δε συνεχίσει να εκδίδεται θα έστελνε το βίντεο στους γονείς της και προς επίρρωση των προθέσεών του ανήρτησε το υλικό αυτό στο διαδίκτυο.
2.  Στα διάφορα ραντεβού με  Πακιστανούς,  τους οποίους πολλές φορές έβρισκε ο 36χρονος, την πήγαινε ο ίδιος με Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του, ενώ τα χρήματα τα μοιραζόταν με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.
3. Κατά το χρονικό διάστημα που η ανήλικη απουσίαζε από την οικία της, διανυκτέρευε στο Ι.Χ.Φ., το οποίο στάθμευε κοντά στο σπίτι  του 36χρονου
Όταν αυτό δεν ήταν δυνατό έβρισκε κατάλυμα στην οικία των τεσσάρων Πακιστανών κατηγορουμένων με αντάλλαγμα σεξουαλική επαφή.
4. Ο 18χρονος και ένας 17χρονος προμήθευαν την ανήλικη με ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό να προκαλέσουν τη χρήση από την ίδια.

Διέρρηξαν το σπίτι της 13χρονης και έκλεψαν κοσμήματα 
5. Ο αγνώστων στοιχείων 17χρονος στα τέλη Νοεμβρίου, βρήκε μέσα στο φορτηγό, στο οποίο διανυκτέρευε κάποιες φορές η 13χρονη, τα κλειδιά της οικίας της, με τα οποία μπήκαν μπήκαν στο σπίτι  των γονιών της  και  αφαίρεσαν κοσμήματα.
6.Την 11-2-2013 και ενώ η ανήλικη είχε επιστρέψει στην οικία της, δέχθηκε μήνυμα στο προφίλ της στο facebook, από τον έναν εκ των κατηγορουμένων ο οποίος απαιτούσε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του προκειμένου αυτός να μην αποκαλύψει στους γονείς της τις πράξεις της.

Είναι πιθανό να διαπράξουν στο μέλλον ίδια αδικήματα, εκτιμά η αστυνομία
Σε έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η  υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  επισημαίνει ότι ενας  εκ των κατηγορουμένων  έχει κατηγορηθεί – καταδικασθεί για κλοπές, αδικήματα περί ναρκωτικών και αρπαγής και προσθέτει ότι οι περισσότεροι  από τους ανήλικους  αν και είχαν εγγραφεί στο 9ο και 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου, ουδέποτε φοίτησαν σ' αυτά.

Επίσης, η υποδιεύθυνση Ανηλίκων τονίζει στο ίδιο έγγραφο για τους δράστες: «Από τα ανωτέρω εκτεθέντα, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών των ως άνω πράξεων, τη μεθοδολογία και την ιδιαίτερη σκληρότητα που επιδείκνυαν, καίτοι του νεαρού των περισσοτέρων της ηλικίας των, κρίνεται σφόδρα πιθανή η διάπραξη από αυτούς στο μέλλον και νέων όμοιων ή συναφών αδικημάτων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου