LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ούτε οι μισές δεν δουλεύουν

Μικρός αριθμός καμερών λειτουργεί στους δρόμουςΜικρός είναι ο αριθμός των εικονοληπτών (κάμερες) που χρησιμοποιείται σήμερα στους οδικούς άξονες της Αττικής. Όλοι οι υπόλοιποι, που είναι εγκατεστημένοι στο πλαίσιο του συστήματος C4I, βρίσκονται εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, προς τη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Καλαντζή, για τις κάμερες στο οδικό δίκτυο......

Στο έγγραφο ο Ν. Δένδιας διευκρινίζει ότι οι λόγοι που βρίσκονται εκτός λειτουργίας οι κάμερες στους δρόμους είναι οι βλάβες, οι φθορές συνεπεία εκούσιων ενεργειών ή τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και οι αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον σκοπό της ρύθμισης της κυκλοφορίας λαμβάνει εικόνα από τους εικονολήπτες (κάμερες) του συστήματος C4I (υποσύστημα 17) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ασφαλούς διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

 Στο εν λόγω υποσύστημα έχουν υπαχθεί και οι προϋπάρχοντες εικονολήπτες του Συστήματος Καμερών Μηχανικής Όρασης (VD) που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής.  Για τον ίδιο σκοπό, ο Θάλαμος Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας λαμβάνει εικόνα και από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. 

Όπως εξηγεί ο υπουργός, η επισκευή των εκτός λειτουργίας εικονοληπτών του συγκεκριμένου υποσυστήματος, η οποία είναι υψηλού κόστους, εξετάζεται από τη Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών, αλλά και της δικαστικής εκκρεμότητας του Δημοσίου με τον προμηθευτή του συστήματος.

  Σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή διαβιβάστηκε στη Βουλή και έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής με το οποίο διευκρινίζεται ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής δεν έχει καμία λειτουργική σχέση με το σύστημα C4I. 

O εξοπλισμός του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής συμπεριλαμβάνει κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας και μόνο, συντηρείται κανονικά σε συνεχή βάση από τρέχουσες εργολαβίες.

 Τονίζεται κατηγορηματικά ότι οι κάμερες του συστήματος C4I του υπουργείου Δημόσιας Τάξης λειτουργούν ανεξάρτητα από τις κάμερες του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για θέματα ασφαλείας αφού, προκειμένου να αδειοδοτηθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξασφαλίστηκε η απόκρυψη ευαίσθητων ζωνών (κτίρια, πλατείες κλπ) που δεν αφορούν στη διαχείριση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.




αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου