LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μπαχρέιν: Αγνοούνται 60 άθρωποι μετά την επιδρομή της αστυνομίας

Ο στρατός του Μπαχρέιν θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί τη δημόσια ασφάλεια και δίδει εντολή στους ανθρώπους να αποφεύγουν τις κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας της χώρας Μανάμα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας υπογράμμισαν ότι θα πάρουν οποιοδήποτε αυστηρό.................

 και αποτρεπτικό μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να διαφυλάξουν τη δημόσια ασφάλεια και τάξη", σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του Μπαχρέιν.
Περίπου 60 άθρωποι αγνοούνται μετά τη σημερινή επιδρομή της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 3 άνθρωποι, σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος της σιιτικής αντιπολίτευσης Wefaq Ιμπραχίμ Μάταρ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι το Wefaq, το οποίο έχει 18 έδρες στις 40 του κοινοβουλίου του Μπαχρέιν, προτίθεται να αποσυρθεί από την Εθνοσυνέλευση.
"Όλα τα μέλη θα παραιτηθούν. Η απόφαση έχει ληφθεί", δήλωσε ο Μάταρ.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και άλλος βουλευτής του Wefaq, ο Άλι αλ Ασουάντ, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο ηγέτης του κόμματος σεΐχης Άλι Σαλμάν "θα ανακοινώσει την απόφαση" του κόμματος να αποσυρθεί από το κοινοβούλιο σε συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα.
Ερωτηθείς ο Μάταρ γιατί το κόμμα του πήρε την απόφαση αυτή, ο βουλευτής απάντησε ότι οφείλεται στην επιδρομή που έκανε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά των διαδηλωτών.
"Αισθανόμαστε ότι ελήφθη μια απόφαση για να πλήξει το λαό", σημείωσε σχετικά με την επιδρομή αυτή.
Ο Μάταρ υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 60 ανθρώπων ώρες μετά την επιδρομή της αστυνομίας για τη διάλυση με τη βία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα
"Βρίσκονται στη φυλακή ή διέφυγαν και τώρα κρύβονται σε σπίτια; Δεν γνωρίζουμε", σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτός που δίδει στη δημοσιότητα στηρίζεται σε σε πληροφορίες που έλαβε από συγγενείς των ανθρώπων που αγνοοούνται, οι οποίοι ανησυχούν.


ΑΠΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου