LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πολλά τα προβλήματα από τους ανέμους


Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι.Ορισμένα πλοία δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν κάποια λιμάνια, ενώ σε δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή Αγ.Γεώργιος Νάξου, αγνοείται απο χθές το απόγευμα ένας λουόμενος.Σύμφωνα με το ......


λιμενικό σώμα, σε ξενοδοχεία της Σύρου φιλοξενούνται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι 473 επιβάτες του ταχύπλοου "Highspeed- 5", που είχαν προορισμό την Τήνο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων το απόγευμα παρασύρθηκε και προσέκρουσε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Χίος", με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
Μετά απο έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων το πλοίο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η λιμενική αρχή Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου του, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατα τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.
Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι το "Νήσος Χίος" οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύρου καθώς στην προσπάθειά του να δέσει στην Τήνο, προερχόμενο απο Μυτιλήνη για Πειραιά, προσέκρουσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, στον εξωτερικό λιμενοβραχιόνα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές και να σημειωθεί μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων, σύμφωνα με τον καπετάνιο.
Στο "Νήσος Χίος" επέβαιναν 1183 επιβάτες, εκ των οποίων οι 473 θα προωθούνταν για την Τήνο με το "Highspeed- 5", και οι 710 για τον Πειραιά, με το "Highspeed- 4".
Το "Νήσος Χίος" που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 5:30 το απόγευμα από τον Πειραιά, αντικαταστάθηκε απο το "Νήσος Μύκονος" για τις 10 το βράδυ, που όμως λόγω των θυελλεωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους του.
Επίσης το επιβατηγό καταμαράν "ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ", που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο το μεσημέρι απο Μήλο για Φολέγανδρο - Θήρα - Αμοργό - Κουφονήσια -Νάξο - Μύκονο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι Καταπόλων Αμοργού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στην περιοχή. Οι 44 επιβάτες του με προορισμό την Αμοργό αποβιβάσθηκαν στα Κουφονήσια και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο "ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ".
Επίσης, το "ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ" δεν προσέγγισε το λιμάνι της Μυκόνου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Οι 35 επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο αποβιβάσθηκαν στη Νάξο και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο 'ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου