LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ηταν ο φόβος και ο τρόμος

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την εξάρθρωση οργάνωσης που έχει διαπράξει σωρεία ληστειών σε τράπεζες με καλάσνικοφ και διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, ενώ έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά αστυνομικών............. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 19 άτομα στην Καβάλα, Έλληνες και ομογενείς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα τρία ηγετικά στελέχη, καθώς και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προμήθευε τους κακοποιούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο φρουρός διέμενε στην Αθήνα, ενώ εξέχων ρόλο στην οργάνωση κατείχε ένας δικηγόρος.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν κατασχεθεί καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, χρήματα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης άρχισε έπειτα από τις ληστείες που διεπράχθησαν πριν από λίγες ημέρες στους Ροδολίβους Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας, όπου οι δράστες εισέβαλαν με κινηματογραφικό τρόπο στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ. Στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν με τη μέθοδο του αντιπερισπασμού, πυροβολώντας στο αστυνομικό τμήμα, να «σηκώσουν» ανενόχλητοι τα χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ λίγη ώρα μετά «χτύπησαν» το υποκατάστημα της Αγροτικής στην Κεραμωτή. 

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αύριο αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το «χτύπημα» σε Σέρρες και Καβάλα

«Μάχη» μεταξύ αστυνομικών και ληστών με καλάσνικοφ έγινε το πρωί της 18ης Ιουνίου στους Ροδολίβους Σερρών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρό τους το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα. 

Ένας από τους ληστές έσπασε με βαριοπούλα την τζαμαρία της τράπεζας, ενώ ένας συνεργός του, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα, κουκούλα και αλεξίσφαιρο, άρχισε να πυροβολεί προς το κτήριο αλλά και εναντίον των περιπολικών της αστυνομίας. Αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο απάντησε στα πυρά, με αποτέλεσμα οι ληστές να τραπούν σε φυγή, αφού επιβιβάστηκαν σ' ένα μαύρο τζιπ.

Οι ληστές με τα καλάσνικοφ που διέφυγαν σαν... νίντζα από τους Ροδολίβους Σερρών, πυροβολώντας και πετώντας πίσω τους καπνογόνα, τελικά κατάφεραν να ληστέψουν υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεραμωτή Καβάλας, όπου και κατευθύνθηκαν. Οι δράστες με τα στρατιωτικά ρούχα και τα αλεξίσφαιρα εισέβαλαν στην τράπεζα σπάζοντας την τζαμαρία με βαριοπούλα και, αφού παρέμειναν μέσα πάνω από 15 λεπτά, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ περίπου 250.000 ευρώ. Φεύγοντας, μάλιστα, πυροβόλησαν μέσα στο υποκατάστημα, χωρίς να τραυματίσουν κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου