LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Φάμπρικα δικαιολογητικών


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 73, 54 και 48 ετών, για συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας. Το υλικό της δικογραφίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 Οι κατηγορίες που τις βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης...........



 και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία, από τον Οκτώβριο του 2011, μετά από προανακριτικό υλικό, που αφορούσε την διαπίστωση ενός πλαστού πιστοποιητικού δυσλεξίας, που φέρονταν να έχει εκδοθεί από το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης».


Μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας εντοπίστηκαν εκατόν είκοσι ένα (121) πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής. Σημειώνεται ότι τα  πιστοποιητικά δυσλεξίας χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές εξετάσεις.

Πενήντα εννέα (59) από αυτά τα ιατρικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δυσλεξίας, φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», με πλαστογραφημένες τις υπογραφές των ιατρών και των Διοικητικών Διευθυντών και Υποδιευθυντών. Οι υπόλοιπες εξήντα δυο (62)  ιατρικές βεβαιώσεις - εκθέσεις δυσλεξίας φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», χωρίς πρωτόκολλο ή με πρωτόκολλο άλλων ασθενών, ενώ σε άλλα πιστοποιητικά οι ιατροί δεν αναγνωρίσαν την υπογραφή τους.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας προέκυψε ότι η 73χρονη είχε τον κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση και έκδοση των περισσοτέρων πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας. Η συγκεκριμένη είναι συνταξιούχος του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», ενώ διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας σε προάστιο της Αττικής . 

Ειδικότερα μετά τη συνταξιοδότηση της, το τέλος του 2006, παρέμεινε για ένα εξάμηνο ως συνεργάτης στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, οπότε εξέδιδε πιστοποιητικά δυσλεξίας, είτε αυτοτελώς, χωρίς να έχει δικαίωμα, είτε πλαστογραφώντας την υπογραφή της αρμόδιας Ψυχολόγου για την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών.

Έκτοτε και μετά την αποχώρηση της από το Νοσοκομείο συνέχιζε να καταρτίζει πιστοποιητικά, συνεργαζόμενη με τη  48χρονη, η οποία ήταν γραμματέας στο αρμόδιο Τμήμα για την έκδοση τέτοιων παραστατικών του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και την 56χρονη - ψυχολόγο του ιδίου Νοσοκομείου.

Επιπλέον προέκυψε ότι προέβαινε στην έκδοση των πιστοποιητικών είτε έναντι αμοιβής από 300 έως 900 ευρώ, είτε χωρίς αμοιβή στους πελάτες  του κέντρου λογοθεραπείας της, για να διατηρεί την πελατεία της.





Στο προανακριτικό υλικό, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία, έχουν συμπεριληφθεί όλα τα επιμέρους στοιχεία της υπόθεσης, προκειμένου στο πλαίσιο της  εισαγγελικής εξέτασης να αξιολογηθεί  ποινικά η  συμπεριφορά των ατόμων που ζητούσαν - ελάμβαναν τα πιστοποιητικά, καθώς σε πολλές περιπτώσεις φέρεται ότι ζητούσαν νόμιμα πιστοποιητικά και δεν γνώριζαν ότι παραλάμβαναν πλαστογραφημένα .

Επίσης, για τα παραπάνω πλαστά πιστοποιητικά, ενημερώθηκε το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να προβούν στις δικές τους ενέργειες, δεδομένου ότι κάποια από αυτά αφορούσαν μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε προ πενθημέρου στην οικία της 73χρονης καθώς και στο λογοθεραπευτικό κέντρο που διατηρεί, βρέθηκαν:

·        Ένα (1) έγγραφο του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», το οποίο έφερε πρωτόκολλο και ονόματα ιατρών, χωρίς να έχουν τεθεί υπογραφές τους και το οποίο εξετάζεται για τη γνησιότητά του.
·        Ένας σκληρός δίσκος Η/Υ

Επιπλέον διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος στα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία του λογοθεραπευτικού κέντρου, όπου διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων για τις οποίες ενημερώθηκε η κατά τόπο αρμόδια Δ.Ο.Υ.  για να επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου