LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Οργίαζαν επί 5 χρόνια

forthga_speira3_26-6-2012

Με τη σύληψη τεσσάρων Ελληνων εξαρθρώθηκε σπείρα που ειδικευόταν στην κλοπή φορτηγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική κι εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις κάτοικοι Τρικάλων, ηλικίας ηλικίας 38 ετών, 26 ετών και 22 ετών, καθώς και ένας 35χρονος από τη Λάρισα, οι οποίοι φέρονται,  μαζί ...........


με άγνωστο ακόμη αριθμό συνεργών τους, ότι  από το έτος 2007 δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών αυτοκινήτων, κυρίως Ι.Χ.Φ., από διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κλεμμένα αυτοκίνητα μεταφέρονταν στα Τρίκαλα σε μάνδρα εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών – συνεργείο του 38χρονου, αποσυναρμολογούνταν και τα ανταλλακτικά τους – εξαρτήματα τοποθετούνταν είτε σε τρακαρισμένα ιδίου τύπου ή πωλούνταν τμηματικά στο ελεύθερο εμπόριο.
forthga_speira_26-6-3012Από τη μέχρι στιγμής αξιοποίηση στοιχείων της αστυνομικής έρευνας προκύπτουν επτά  συνολικά κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της χώρας, ήτοι:
*Μία  κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από τη Χαλκίδα, η οποία έλαβε χώρα νυχτερινές ώρες της 01/08/2007
*Δύο  κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από τη Λαμία, οι οποίες έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 12/02/2012 και νυχτερινές ώρες της 28/05/2012 αντίστοιχα
*Μία  κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από τους Σοφάδες Καρδίτσας, η οποία έλαβε χώρα νυχτερινές ώρες της 05-06/04/2012
*Μία  κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από το Βόλο, η οποία έλαβε χώρα την 18-19/04/2012
*Μία  κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από το Αμπελοχώρι Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 31/05/2012
*Μία  κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την Ιερισσό Χαλκιδικής, η οποία έλαβε χώρα την 08-09/06/2012
forthga_speira2_26-6-2012Από τους αστυνομικούς του Τμήματος ασφαλείας Τρικάλων, έως την παρούσα χρονική στιγμή, έχουν επίσης κατασχεθεί:
-Σαράντα  κουβούκλια (τροπέτα) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων χωρίς στοιχεία αναγνώρισης (αριθμός πλαισίου κλπ)
-Είκοσι έξι  κινητήρες Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων διαφόρων τύπων
-Τρία  πλαίσια (σασί) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων εκ των οποίων το ένα κομμένο και κατεστραμμένο, το ένα με παραποιημένο αριθμό πλαισίου με λείανση (τροχό) κι ένα ακόμη με κανονικό αριθμό πλαισίου στο οποίο έχει τοποθετηθεί κινητήρας με παραποιημένο αριθμό
-Δεκαοκτώ  καρότσες Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων
-Μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και άλλων μερών Ι.Χ.Φ. και
-Μεγάλος αριθμός αντικειμένων – εργαλείων (φιάλες οξυγόνου, τροχοί κοπής μετάλλων κ.α.) που χρησιμοποιούνταν για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και την παραποίηση των χαρακτηριστικών τους (αριθμού πλαισίου – κινητήρα, engine No – chassis number )
Για την εκτενή – εμπεριστατωμένη έρευνα της υπόθεσης συγκροτήθηκαν ομάδες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.), του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) Λάρισας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων κι αρμοδίους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Παράλληλα, μετά από λεπτομερή καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κατασχεθέντων αντικειμένων, έχουν απευθυνθεί αιτήματα τόσο στις αντίστοιχες αντιπροσωπείες εισαγωγής των οχημάτων όσο και σε συνεργαζόμενες συναφείς υπηρεσίες.
Οι τέσσερις  δράστες, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας έχουν διακριβωθεί, δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου