LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που παρείχε πλαστά διπλώματα οδήγησης

Δεκατέσσερα άτομα προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου για χορήγηση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Το κύκλωμα λειτουργούσε εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και εφοδίαζε με διπλώματα οδήγησης πολίτες έναντι χρηματικού ποσού.
Από τους 14 συλληφθέντες, οι οκτώ είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, οι πέντε εκπαιδευτές οδήγησης και ο τελευταίος είναι αυτός που παρουσιαζόταν...............


 και εξεταζόταν στα σήματα, στη θέση των υποψήφιων.

Και οι 14 αναμένεται να οδηγηθούν αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απάτη κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Για την υπόθεση σχηματίστηκαν δικογραφίες και για άλλα 19 άτομα, εκ των οποίων τα 17 ήταν «υποψήφιοι» οδηγοί και οι δύο είχαν το ρόλο του μεσολαβητή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, λόγω της ιδιότητάς τους συμμετείχαν ως εξεταστές στη διαδικασία θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων.

Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές των σχολών οδήγησης, προσέγγιζαν είτε οι ίδιοι είτε μέσω τρίτων, υποψηφίους που δεν μπορούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις για διάφορους λόγους, όπως άτομα με δυσλεξία, άτομα που δεν είχαν γραμματικές γνώσεις, αλλοδαπούς κ.ά., και έναντι χρηματικού ανταλλάγματος που κυμαινόταν από περίπου 1.000 έως 2.500 ευρώ κατάφερναν να επεμβαίνουν στο σύστημα των εξετάσεων και να πετυχαίνουν την έκδοση βεβαίωσης επιτυχίας των υποψηφίων στα σήματα και στη συνέχεια έκδοση των αδειών οδήγησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, προανήγγειλε πολύ σκληρές αποφάσεις για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που εμπλέκονται στην υπόθεση της έκδοσης παράνομων διπλωμάτων οδήγησης.

Για την υπόθεση θα διαταχθεί ΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου