LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.........

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της βορείου Αφρικής και της Αραβικής Χερσονήσου ξεσηκώνονται κατά των απολυταρχικών καθεστώτων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Στο Μπαχρέιν, επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι διαδηλώσεις της σιιτικής πλειοψηφίας κατά της σουνιτικής μοναρχίας .................

των Αλ Χαλιφά που κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 200 χρόνια.
Χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν από τη Δευτέρα στην πλατεία του Μαργαριταριού στη πρωτεύουσα Μανάμα με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερα άτομα να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν.
Στη Λιβύη, οι διαδηλωτές διοργανώνουν «Μέρα Οργής» κατά του Μοαμάρ Καντάφι μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, την ώρα που το καθεστώς Καντάφι αποφυλάκιζε 110 κρατούμενους, μέλη εκτός νόμου ισλαμιστικής παράταξης.
Ανάλογη ανησυχία προκαλούν οι λαϊκές αντιδράσεις στην Αλγερία και το Ιράν, αλλά και η αναταραχή στην Υεμένη, εκεί όπου την Τετάρτη χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από το πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας Σαναά, απαιτώντας τη παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σαλέχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου