LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των αλλοδαπών παραχαρακτών

 Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνελήφθησαν ένας 39χρονος Νιγηριανός, ένας 27χρονος Πακιστανός και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαινε στην παραχάραξη και κυκλοφορία χαρτονομισμάτων, σε απάτες καθώς και στην διευκόλυνση της παράνομης ....................

παραμονής και εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας. Ο συλληφθείς Νιγηριανός – που προκύπτει από την έρευνα ως αρχηγός της ομάδας -, μαζί με άλλους εννέα (9) αλλοδαπούς, (από τους οποίους οι πέντε κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού), προέβαιναν σε παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας 50-100-200- και 500 €, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης προέβαιναν σε συνεργασία με τους τρεις συλληφθέντες ημεδαπούς σε προπαρασκευαστικές πράξεις παραχάραξης χαρτονομισμάτων, μαζί με τέταρτο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται. Επιπλέον ο 39χρονος Νιγηριανός σε συνεργασία με τον 27χρονο Πακιστανό, διευκόλυναν την παράνομη παραμονή αλλοδαπών στη χώρα και δρομολογούσαν την έξοδό τους από αυτήν με τον εφοδιασμό τους με πλαστά διαβατήρια. Διενεργήθηκαν κατ΄οίκον έρευνες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Κορίνθιο, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50-100-200-500 € συνολικής αξίας 33.600
* Μεγάλος αριθμός χαρτιών μεγέθους χαρτονομισμάτων, μαύρου - λευκού και κεραμιδί χρώματος, εκ των οποίων άλλα ήταν εμποτισμένα με διάφορες χημικές ουσίες, περιτυλιγμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα εξ αυτών έφεραν αποτύπωμα αποχρώσεων των χαρτονομισμάτων που ήθελαν να παραχαράξουν.
*Ένα (1) πυροβόλο όπλο μάρκας ZASTAVA
*Δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης 0,4 γρμ και 0.2 γρμ, ποσότητα κάνναβης 1,1 γρμ και ένα τσιγαριλίκι.
*Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων .
*Χρηματικό ποσό 13.550 €



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου