LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επτά χρόνια αναμονή..........

Τους 5.358 φθάνουν οι εξαρτημένοι που περιμένουν τη στήριξη της πολιτείας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής για τα «στεγνά» προγράμματα του ΟΚΑΝΑ φθάνει τα επτά χρόνια, αποκάλυψε...................
 η πρόεδρος του Οργανισμού, Μένη Μαλιώρη, ενημερώνοντας τη διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Σε όλη τη χώρα, όπως είπε, λειτουργούν 71 συνολικά κέντρα πρόληψης με 400 εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν ολόκληροι νομοί που δεν έχουν κανένα πρόγραμμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επεσήμαναν μέλη της επιτροπής, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε μόλις 600.000 ευρώ από τα 60 εκατ. ευρώ που έχει κατασχέσει από ναρκωτικά, ενώ σύμφωνα με το νόμο τα χρήματα αυτά προορίζονται για την καταπολέμηση του προβλήματος.
Πάντως, ο πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Κρεμαστινό, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, εμφανίστηκε ανήσυχος και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για δραστικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πολύ σύντομα μάλιστα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα προβλέπει αλλαγή του κώδικα περί ναρκωτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου