LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση σε Έλληνες δημοσιογράφους στο κέντρο του Καίρου

Τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώνονται από το μεσημέρι της Τετάρτης και συνεχίζονται την Πέμπτη στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για δύο φωτορεπόρτερ και έναν δημοσιογράφο που αν και τραυματισμένοι...............................

είναι καλά στην υγεία τους.
Ο φωτορεπόρτερ του Βήματος Γιώργος Μουτάφης δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τετάρτης και όπως δήλωσε ο ίδιος στον BHMA 99,5 είναι ελαφρά τραυματισμένος. Στη διάρκεια της επικοινωνίας του, περιέγραψε τις δραματικές εικόνες που είδε μέσα στα κρατητήρια, όπου και ο ιδιος κρατήθηκε, καθώς και σκληρές εικόνες από τους δρόμους του Καΐρου, όπου συνεχίζονται οι ταραχές.
Παράλληλα, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Καθημερινή Πέτρος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, περιέγραψε την σκληρή επίθεση που δέχθηκαν, το πρωί της Πέμπτης, ο ίδιος μαζί με τον φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη από μεγάλη ομάδα φιλοκυβερνητικών, που κρατούσαν ρόπαλα και λοστούς.
Ο Π.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι αρχές τους αφαίρεσαν τα διαβατήρια και περιμένουν παρέμβαση από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι αναφορές για επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στην Αίγυπτο, που καλύπτουν τα γεγονότα για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου