LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σχέδιο για την θωράκιση του λιμανιού παρουσίασε σε Κατσιφάρα & Δημαρά ο Χρ. Παπουτσής

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση που μεταναστευτικού προβλήματος της Πάτρας αλλά και συνολικότερα της χώρας, ξεδίπλωσε το πρωί στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα.

Στην δίωρη σύσκεψη ο κ. Παπουτσής δεσμεύτηκε..................
 πως το σχετικό Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Βουλή στις 11 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Αχαϊκή Πρωτεύουσα για να το εξειδικεύσει στις λεπτομέρειές του και να θέσει τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του.
Όπως εξήγησε στους εκπροσώπους της περιοχής, ήδη εκ μέρους του ΟΛΠΑ έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την προμήθεια του πολυαναμενόμενου σκάνερ των οχημάτων που θα μπαίνουν στο λιμάνι της πόλης, ένα μηχάνημα που μπορεί επί της ουσίας να καταστήσει τον χώρο απόρθητο και απροσπέλαστο για τους μετανάστες. Το πολύτιμο αυτό εργαλείο αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Απρίλιο του 2011.
Πέραν αυτού ο Υπουργός αποκάλυψε στους κ.κ. Κατσιφάρα και Δημαρά πως προγραμματίζει την περεταίρω ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, με προσωπικό. Από την πλευρά τους Δήμαρχος και Περιφερειάρχης κατέστησαν σαφές στον κ. Παπουτσή πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πάτρα.
Όσον αφορά τα όσα τους ανήγγειλε ως άμεσες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ο κ. Δημαράς εκτιμά πως για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μεταναστευτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου