LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τη χθεσινή επίθεση

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ.

Με τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής να εξετάζουν εξονυχιστικά τα ευρήματα από το χώρο της επίθεσης προκειμένου να ανακαλύψουν στοιχεία που θα τις οδηγήσουν στα άτομα...............

 ή τις ομάδες που κρύβονται πίσω από το τρομοκρατικό κτύπημα, η -μέχρι τώρα- έρευνα έδειξε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που μετέτρεψε το χώρο μπροστά από την είσοδο του Πρωτοδικείου σε πεδίο μάχης ήταν ωρολογιακός μηχανισμός με εκρηκτική ύλη 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδας.
Εν αναμονή της προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης, οι αξιωματικοί θεωρούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο πίσω από την χθεσινή επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν αποκλείεται όμως και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ανάληψη ευθύνης προτού εκδηλωθούν και άλλες επιθέσεις ή παρουσιασθεί μια καινούργια οργάνωση καθώς υπενθυμίζεται ότι μεγάλη ποσότητα από το συγκεκριμένο υλικό (ζελατοδυναμίτιδα), που είχε κλαπεί από το λατομείο της Φθιώτιδας, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, πάντως, το χθεσινό χτύπημα παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς τον Ιούνιο του 2005, στην πλατεία Συντάγματος τον Δεκέμβριο τουν ίδιου έτους, αλλά και την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Δοξαπατρή στο Κολωνάκι τον Μάιο του 2006, κοντά στο σπίτι του τότε υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη. Και τότε οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε μηχανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου