LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Καταθέτουν πινακίδες να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας

Όπως γίνεται πάντα, την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, πολλοί ήταν αυτοί που συνωστίζονταν σήμερα στις εφορίες προκειμένου να πάρουν το σήμα τελών κυκλοφορίας για το 2011, καταβάλλοντας με βαριά καρδιά τα ακριβά τέλη.

Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που αποφάσισαν να καταθέσουν τις πινακίδες ............

και να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, αρνούμενοι ή αδυνατούντες να καταβάλλουν τα αυξημένα τέλη.
Οι περισσότεροι που επέλεξαν να καταθέσουν πινακίδες, είτε είναι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, είτε έχουν και δεύτερο αυτοκίνητο.
Με την κατάθεση των πινακίδων το αυτοκίνητο αδρανοποιείται και πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας μπορούν να παραμείνουν μέχρι και ένα χρόνο στην εφορία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, πάνω από 100.000 κάτοχοι ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων, θα καταθέσουν τις πινακίδες αποσύροντας τα αυτοκίνητά τους από την κυκλοφορία. Τα έσοδα που θα χάσει το δημόσιο υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια.
Αλλά και η κατάθεση των πινακίδων απαιτεί μια γραφειοκρατική διαδικασία και δικαιολογητικά όπως:
Άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες, φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, Ε9 που να δείχνει ιδιοκτησία θέσης παρκινγκ ή μισθωτήριο συμβόλαιο θέσης στάθμευσης, απόδειξη καταβολής των τελών για το 2010 και υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο δεν θα εγκαταλειφθεί οπουδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου