LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Κέρκυρα

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας προέβη στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στις 10.30 χθες, εντοπίστηκαν στην περιοχή Αλυκών Ποταμού Κέρκυρας δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, το ένα εκ των οποίων μετέφερε σε τρέιλερ μία πολυεστερική λέμβο.................
αγνώστων λοιπών στοιχείων, με εξωλέμβιο κινητήρα.
Στελέχη της Λιμενικής Αρχής συνέχισαν την διακριτική παρακολούθηση, έως ότου τα προαναφερόμενα οχήματα έφθασαν στο λιμένα Σιδαρίου Κέρκυρας, όπου, από τους συνολικά έξι επιβαίνοντες των οχημάτων, πραγματοποιήθηκε καθέλκυση και δοκιμαστικός πλους της λέμβου και πρόσδεση αυτής στο λιμάνι.

Τα δύο οχήματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή ενώ προσωπικό Λ.Σ. παρέμεινε επιτηρώντας τη λέμβο.

Πρώτες πρωινές ώρες της 27-12-2010 εμφανίστηκε στο λιμάνι Σιδαρίου ένα από τα δύο Ι.Χ.Ε. προαναφερθέντα οχήματα με οδηγό έναν 41χρονο και συνοδηγό έναν 30χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι μετέφεραν δώδεκα (12) παράνομους μετανάστες, επιβιβάζοντάς τους στην ανωτέρω λέμβο.

Άμεσα προσωπικό του Κ.Λ.Κέρκυρας προέβη στη σύλληψη του οδηγού και του συνοδηγού του οχήματος ενώ η λέμβος, η οποία είχε αποπλεύσει, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Δράστη και νήσου Οθωνών από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησε η σύλληψη των δώδεκα παράνομων μεταναστών καθώς και του 44χρονου αλλοδαπού χειριστή της λέμβου.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθησαν στις 14.05 ο 26χρονος οδηγός του οχήματος, που μετέφερε την πολυεστερική λέμβο και στις 16.15 ένας 35χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της λέμβου, ενώ αναζητείται ο δεύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου