LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αυστηρότατες ποινές σε όσα πρατήρια εξαπατούν και κλέβουν τους καταναλωτές, λέει το υπουργείο

Μηχανισμούς καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, που εξαπατούσαν και έκλεβαν τους καταναλωτές εντόπισαν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τα οποία προέβησαν σε 50 ελέγχους τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση των παράνομων αντλιών....................


όμως, λόγω της ανεπαρκούς κείμενης νομοθεσίας, μετά την αφαίρεση των παράνομων μηχανισμών αποσφραγίζονται οι αντλίες, χωρίς ουσιαστική και αποτρεπτική ποινή για τους δράστες.

Το υπουργείο έχει προχωρήσει στη σύνταξη τροπολογίας η οποία προωθείται προς ψήφιση, με αυστηρότατες ποινές, όπως αναστολή λειτουργίας των πρατηρίων που παρανομούν, έως και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, πέραν των χρηματικών προστίμων.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνοντας την έκπληξή του για ποιο λόγο ανακινήθηκε από τους πρατηριούχους το θέμα της δράσης κυκλωμάτων καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων στην αγορά ενώ είναι γνωστό, όπως σημειώνει το υπουργείο, ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Όπως αναφέρεται, «μόνον απορία προξενεί οποιαδήποτε αναφορά σ' αυτό το θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που δίνεται λύση, τόσο με την ενεργοποίηση αυστηρών ποινών, όσο και με την εφαρμογή του συστήματος εισροών -εκροών, η ΚΥΑ για την καθιέρωση του οποίου ήδη υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 1980/21-21-10)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου