LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Κόκκινος συναγερμός»

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι διωκτικές αρχές μετά την έκρηξη έξω από το πρωτοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουϊζης Ριανκούρ. Σε έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου, αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση ......

της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αύξηση των μέτρων ασφαλείας, ανάκληση αδειών, καθώς και η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά την έκρηξη ο Χ. Παπουτσής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να του παρέχει συνεχή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών καθώς και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Όμως ο μεγαλύτερος προβληματισμός αυτή τη στιγμή στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως πρόκειται για «τυφλό χτύπημα». Έγινε μέρα-μεσημέρι, σε πολυσύχναστο δρόμο, η βόμβα περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και εν ολίγοις, οι δράστες επιθυμούσαν θύματα, άσχετα αν λόγω θαύματος δεν υπήρξαν νεκροί.

Αυτό σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στο newscode, σημαίνει πως: «έχουμε ποιοτική αναβάθμιση σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό της δράσης των τρομοκρατών, οι οποίοι πλέον στέλνουν το μήνυμα πως κάθε τετραγωνικό μέτρο στην Αθήνα είναι πιθανός στόχος». Πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως μάλλον πίσω από την έκρηξη κρύβεται ο «Επαναστατικός Αγώνας», πιστεύοντας παράλληλα πως η επιλογή του Πρωτοδικείου ως στόχος δεν είναι άσχετη με τη δίκη μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει προγραμματιστεί για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν  πως δόθηκαν εντολές για άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δικαστικά μέγαρα, το αεροδρόμιο, το μετρό και σε άλλα σημεία όπου παρουσιάζεται «συγκέντρωση πολιτών» φοβούμενοι για τυχόν τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τη ζωή πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου