LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Διώξεις για το κύκλωμα ναρκωτικών στις φυλακές

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε αστυνομικά κρατητήρια και σωφρονιστικά καταστήματα άσκησε κατά παντός υπευθύνου η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη η οποία θα προσωποποιηθεί κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης.................

 ασκήθηκε μάλιστα με την επιβαρυντική περίπτωση ότι η εισαγωγή των ναρκωτικών στις φυλακές έγινε από σωφρονιστικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, η οποία αριθμεί 3.924 σελίδες, τουλάχιστον 69 άτομα, κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ψυχίατρος, δικηγόρος, κ.α, συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης, εμπορίας και εισαγωγής ναρκωτικών, αλλά και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές της χώρας.

Από τους εμπλεκόμενους οι 20 είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ένας - υπό απόταξη - αστυνομικός που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, ένας γιατρός - Ψυχίατρος, ένας δικηγόρος, μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών.



Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές καθώς και συνθηματική ορολογία στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου