LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αδιέξοδο στο λιμάνι από την απεργία των ναυτικών

Μέχρι -τουλάχιστον- το πρωί της Κυριακή θα συνεχιστεί το αδιέξοδο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μετά την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει από σήμερα σε νέα 48ώρη απεργία ζητώντας υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς των ναυτικών............

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτήν απόφαση διαπιστώνοντας, ότι «με εξαίρεση των τριών (εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει δηλαδή : 1) Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, 2) Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και 3) Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων ΣΣΕ για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του».
Τα προϊόντα σαπίζουν στα λιμάνια και στα νησιά αρχίζουν οι ελλείψεις…
Την ίδια ώρα τα δεμένα εδώ και τέσσερις μέρες πλοία έχουν δημιουργήσει προβλήματα με τη διακίνηση των προϊόντων τα οποία οξύνονται ολοένα και περισσότερο.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Κρήτη και οι αγρότες του νησιού ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση στα γραφεία της Περιφέρειας, ζητώντας λύση από την κυβέρνηση για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων που έχουν «μπλοκαριστεί» λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών.

Οι παραγωγοί βλέπουν τη σοδειά τους (και το εισόδημα τους) να σαπίζει και να χάνεται λόγω της απεργίας και ήδη υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες εκ μέρους τους. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, δεσμεύονται από συμβόλαια για παράδοση των προϊόντων και στο τέλος θα αναγκαστούν να χάσουν και τη σοδειά τους και να πληρώσουν και ποινική ρήτρα!

Παράλληλα, οι ελλείψεις σε αρκετά είδη είναι ορατές στις περιοχές που επηρεάζει περισσότερο η απεργία, τα νησιά. Όπως εκτιμάται, η ασφυξία στην αγορά από την απεργία θα οδηγήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο σε προβλήματα και πιθανώς σοβαρές ελλείψεις τόσο σε προϊόντα όσο και σε καύσιμα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και διαρκώς εντείνεται είναι πάντως και το γεγονός ότι μεταξύ πολλών αιτημάτων που φτάνουν στην ΠΝΟ από τα νησιά είναι και ένα για πραγματοποίηση ταφής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου