LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Έγραφαν φάρμακα και στους… πεθαμένους!!!

Σε όργιο κατασπατάλησης αλλά και κοροϊδίας στο ΙΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης αναφέρονται τα τοπικά μέσα όπου ασυνείδητοι γιατροί συνταγογραφούσαν πανάκριβα σκευάσματα σε ασθενείς ασφαλισμένους του ιδρύματος ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει!


Όπως αναφέρει το ......................
cretalive, ο έλεγχος ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν διαχειριστής της εταιρείας, πήγε στο ΙΚΑ προκειμένου να εισπράξει ποσό ύψους 40.000 ευρώ, με εξουσιοδότηση ασφαλισμένου. Ο υπάλληλος διαπίστωσε ότι η εξουσιοδότηση δεν ήταν έγκυρη και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.
Στην υπόθεση αυτή σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου πρωταγωνιστές είναι γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, εταιρεία προμήθειας υγειονομικού υλικού αλλά και ενδεχομένως διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος.
Λόγω λοιπόν αυτών των δημοσιευμάτων έφοδο στα γραφεία του ΙΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποίησε το πρωί της Πέπμτης ο εισαγγελέας, Νίκος Μαρκάκης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για τη διερεύνηση υποθέσεων, τις οποίες αποκάλυψαν με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες «Πατρίδα» και «Νέα Κρήτη».
Τα πρώτα στοιχεία πάντως, δείχνουν ότι συγκεκριμένοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, μεταξύ άλλων από το Νευρολογικό, το Ογκολογικό, το Νεφρολογικό, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα κ.α. φέρονται να έγραφαν σκευάσματα στους ασθενείς που τα προμήθευε συγκεκριμένη εταιρεία που έχει αντιπρόσωπο στο Ηράκλειο η μητέρα του οποίουείναι προϊσταμένη σε κλινική του ΠΑΓΝΗ.
Η συγκεκριμένη γυναίκα τέθηκε σε αργία αργά χθες βράδυ, με απόφαση του διοικητή του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) Νίκου Κοκκίνη,καθώς όπως φαίνεται εμπλέκεται στην συγκεκριμένη υπόθεση απάτης του ΙΚΑ, η οποία έχει κοστίσει εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου