LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πέντε στοιχεία-κλειδιά για τους "Πυρήνες της Φωτιάς" ερευνά η αντιτρομοκρατική

Στο επίκεντρο των ερευνών της αντιτρομοκατικής, έχει μπει φυσικά η προκύρηξη μέσω της οποία οι τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πακέτα βόμβα σε Αθήνα αλλά και εξωτερικό, και η οποία αναρτήθηκε σε site του διαδικτύου. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει πως η συγκεκριμένη οργάνωση θυμίζει αρκετά την Σέχτα Επαναστατών, και προς το παρόν επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε πέντε βασικά σημεία:


- Το έμβλημα που για πρώτη φορά παρουσίασε η οργάνωση. Στην αντιτρομοκρατική επικρατεί η αντίληψη πως αν ξεκαθαριστεί το τι συμβολίζει το έμβλημα θα υπάρξει μια σχετικά καθαρή εικόνα των προσώπων που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα.

- Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως η οργάνωση απειλεί τον μάρτυρα -τον υπάλληλο της courier- κάτι που στο παρελθόν έχει ξανακάνει η "Σέχτα Επαναστατών"

- Ο Διεθνής προσανατολισμός της οργάνωσης, καθώς απευθύνουν κάλεσμα σε "συντρόφους από όλο τον κόσμο"

- Προβληματίζει το γεγονός πως αναφέρονται μέσα στην ρποκύρηξη ονόματα φυλακισμένων, και άλλα παρόμοια στοιχεία, καθώς πιθανόν αυτό να δείχνει πως μέλη της οργάνωσης έχουν πρόσβαση σε κρατικά αρχεία.

- Τέλος, από την αντιτρομοκρατική διαρρέει πως πιστεύεται ότι οι συγγραφείς της προκύρηξης, είναι απλώς νεαρά άτομα που θέλουν να σπείρουν το τρόμο, μη έχοντας πολιτικό-κοινωνικούς προσανατολισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου