LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Σε απελπισία τα νησιά μας!

Οργή… Θεού επικρατεί στα νησιά της χώρας με τους κατοίκους τους να βλέπουν ανήμποροι για ακόμη μια φορά τους εαυτούς τους να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την εκ νέου συνέχιση της απεργίας μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη. Οι αντιδράσεις από παραγωγούς ...............

και άλλους παράγοντες της νησιώτικης οικονομίας υπήρξαν έντονες καθώς στα νησιά οι πρώτες ελλείψεις σε προϊόντα και καύσιμα άρχισαν να γίνονται αισθητές ήδη από την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, όμως, που σε αρκετά νησιά της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο μέχρι την Τρίτη (χωρίς να ξέρει κανείς αν η απεργία θα σταματήσει και τότε), στην Κρήτη οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών απέκλεισαν τον κόμβο του αεροδρομίου για μερικές ώρες διαμαρτυρόμενοι για τον «κόπο μιας χρονιάς» που σαπίζει στις αποθήκες των λιμανιών!

Οι αγρότες της Κρήτης τονίζουν ότι ήδη αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα λόγω απεργίας, με πολλούς εξ αυτών να έχουν ήδη κληθεί να καταβάλλουν ποινικές ρήτρες για το εμπόρευμα που δεν παραδίδεται χωρίς φυσικά οι ίδιοι να ευθύνονται. Ζητούν μάλιστα την παρέμβαση της κυβέρνησης, εμμένοντας στο να ναυλωθεί πλοίο για τη μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων.
Με τη συνέχιση της απεργίας να επηρεάζει -εκτός των άλλων – και τα οικονομικά των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση αποκλείει –τουλάχιστον επί του παρόντος- το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου