LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σχέδιο για κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού είχε στο κελί του ο Ριζάι

Ένα σχεδιάγραμμα αλλά και κάποια υλικά για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού είχε στο κελί του ο 39χρονος βαρυποινίτης, Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος αποπειράθηκε να αποδράσει πριν από δύο Σαββατοκύριακα στο Μαλανδρίνο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, στο κελί του Ριζάι βρέθηκε κρυμμένο ένα πλαστικό ταπεράκι, εντός του οποίου ο βαρυποινίτης προσπαθούσε να μετατρέψει σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα είχε τρυπήσει το πλαστικό και είχε τοποθετήσει διακόπτη.
Τα ευρήματα αυτά, τα οποία εστάλησαν στα εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους, σε συνδυασμό .....


με την ανεύρεση στις 2 Μαρτίου ενός πιστολιού και δύο χειροβομβίδων στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα σε πτέρυγα όπου θα μεταφερόταν ο Αλκέτ Ριζάι για δικαστική του υπόθεση, προβληματίζουν έντονα την ΕΛ.ΑΣ, καθώς δείχνουν ότι ο ίδιος και η ομάδα του βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα.
Ο Α. Ριζάι κατά την απόπειρα απόδρασης του πριν από περίπου 15 μέρες έχει προσπαθήσει να ξεγελάσει τις Αρχές, επι 24 ώρες, με την απειλή οτι δήθεν ειχε εκρηκτικό μηχανισμό, που πυροδοτούνταν με τηλεκοντρολ και θα ανατίναζε τις φυλακές Μαλανδρίνου στον αέρα, αν δεν του διέθεταν ενα ΙΧ αυτοκίνητο για να αποδράσει, μαζί με τους δύο αλλους Αλβανους συγκρατούμενους του, με τους οποίους κρατούσε όμηρους τους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα μικρό τρανζίστορ, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, καλώδια και μπαταρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου