LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών

Ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε σωρεία ένοπλων ληστειών και απόπειρες, σε περιοχές της Αργολίδας και του Πειραιά Αττικής.
Μάλιστα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εξιχνιάστηκε ληστεία που είχαν διαπράξει πριν από πέντε μήνες περίπου, στην Ερμιόνη Αργολίδας, σε βάρος 87χρονου ημεδαπού, που βρισκόταν στην οικία του, τον οποίο είχαν χτυπήσει πολύ σοβαρά και είχαν .....


εγκαταλείψει αβοήθητο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, καθώς και τρεις (3) απόπειρες, στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας και του Πειραιά Αττικής.
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, χθες (07.04.2013), στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 36, 29, 54 και 67 ετών.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της έκθεσης, της θανατηφόρου σωματικής βλάβης, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και της παράβασης της νομοθεσίας που αφορά τις αρχαιότητες.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ακόμα δύο (2) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 22 και 24 ετών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις (4) ημεδαπούς ΡΟΜΑ, ηλικίας 24, 21, 22 και 31 ετών, καθώς και δύο (2) επιπλέον άτομα, όλοι τους επίσης μέλη της οργάνωσης.
Πιο αναλυτικά, μετά από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.
Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, είναι ότι εισέρχονταν στις οικίες των ηλικιωμένων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, χτυπούσαν και τραυμάτιζαν τα θύματά τους, ενώ στη συνέχεια τα ακινητοποιούσαν δένοντάς τα. Παράλληλα έκοβαν τα καλώδια των τηλεπικοινωνιών, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα εξωτερικής επικοινωνίας.
Όπως προέκυψε, οι δράστες, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2012, έως και τη σύλληψή τους, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας, δέκα (10) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και απόπειρες, καθώς και μία (1) ληστεία σε οικία ηλικιωμένου στον Πειραιά Αττικής.
Χαρακτηριστικά, σε μία από τις ληστείες τους, το βράδυ της 15.11.2012, στην Ερμιόνη Αργολίδας, αφού μπήκαν σε σπίτι όπου διέμενε 87χρονος ημεδαπός, με την απειλή πιστολιού, χτύπησαν και τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο, και αφού τον έδεσαν σε καρέκλα αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αφήνοντάς τον αβοήθητο. Ο 87χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου τελικά την 03.01.2013 υπέκυψε στα τραύματά του.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο Κρανίδι Αργολίδας και στο Ίλιον Αττικής, στις οικίες και στα οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι μάρκας SM
  • 77 φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm
  • Ένα (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας -12- εκατοστών, μαζί με τη θήκη του
  • Ένα (1) στιλέτο, τύπου «πεταλούδα»
  • Μία (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
  • Ένας (1) σκούφος, μία (1) μάσκα «full face», τέσσερις (4) ψεύτικες γενειάδες μεταμφίεσης, ένα (1) καπέλο τύπου «τζόκεϊ» και δύο (2) ζευγάρια γάντια
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
  • Τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία (3) modem και έξι (6) φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB)
  • Τέσσερις (4) φωτογραφικές μηχανές
  • Ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων
  • Δύο (2) ζευγάρια κιάλια
  • Είκοσι επτά (27) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM
  • Πενήντα επτά (57) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των -50- ευρώ
  • Το χρηματικό ποσό των -40.500- ευρώ
  • Ένα (1) χρηματοκιβώτιο
  • Ένα (1) μπλοκ επιταγών, επτά (7) βιβλιάρια καταθέσεων και πέντε (5) κάρτες ανάληψης χρημάτων
  • Μία (1) συσκευασία η οποία περιείχε ογδόντα τρία (83) πλαστικά δέσμευσης καλωδίων
  • Διάφορα κοσμήματα.
Επίσης κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα των δραστών.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρυσαφικά, αντικείμενα και χρήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις -460.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου