LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

"πιστοποιητικά συνεργασίας"


Εμπόριο "πιστοποιητικών συνεργασίας" μεταξύ Ελλήνων αστυνομικών και Αλβανών κακοποιών αποκαλύπτεται μετά την εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, για συμμετοχή στη δράση του οποίου κατηγορούνται επτά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων εργάζονται στη Δίωξη Ναρκωτικών, καθ'......


 υπόδειξιν των Αλβανών "νονών" εξασφάλιζαν ευνοϊκή μεταχείριση εμπόρων ναρκωτικών "ελαφρύνοντας" αξιόποινες πράξεις, με αντάλλαγμα πληροφορίες για τη δράση ανταγωνιστών τους.
Στην πορεία, ωστόσο, κάποιοι αστυνομικοί καθίσταντο όργανα του κυκλώματος, απελευθερώνοντας συλληφθέντες ή προσφέροντας προστασία σε κακοποιούς.
Οι επίορκοι, κάνοντας χρήση του άρθρου 27 στο νόμο περί ναρκωτικών, χορηγούσαν ευνοϊκά "πιστοποιητικά συνεργασίας" σε άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με ερευνώμενες υποθέσεις ή "έσβηναν" κατά το δοκούν αδικήματα εμπόρων ναρκωτικών.
"Πες μου εσύ τι θέλεις να γράψουμε για αδίκημα" ρωτάει σε συνομιλία ένστολος, ένα ηγετικό μέλος του κυκλώματος, ενώ η ανησυχία δύο Αλβανών που μετέφεραν ναρκωτικά διασκεδάζεται τελικώς από την παρουσία του συνεργάτη-αστυνομικού "Στελάρα".

 Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου